Dolar

32,2875

Euro

34,8082

Altın

2.435,17

Bist

10.268,58

Şili

Şili, Güney Amerika Kıtası'nın güneybatı kıyı kısmında yer alır. Başkenti Santiago'dur.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-10-17 17:05:37

Şili

Şili, Güney Amerika Kıtası'nın güneybatı kıyı kısmında yer alır. Başkenti Santiago'dur.

EN MERKEZ NOKTA ORTA ŞİLİ

2015 yılında yapılan nüfus tahminine göre yaklaşık olarak 18.006.407 kişi barındırır. Halkın yaşamış olduğu toprak parçası yüzölçümü olarak 756.09603 kilometrekare olarak bilinir. Şili idari olarak on beş bölgeye ayrılmıştır. Kuzey kısmında Peru, kuzeydoğu kısmında Bolivya, doğusunda ise Arjantin bulunur. And dağları ile Büyük Okyanus arasında kalan ve kuzeyden güneye doğru uzanan bir Güney Amerika ülkesi olarak bilinir. Ülke üç farklı bölgeye ayrılmaktadır. Bunlar; Kuzey Şili, Orta Şili ve Güney Şili'dir. Kuzey Şili de en kurak bölge olan Atacama Çölü bulunmaktadır. Orta Şili de ülkenin en merkez noktası olarak bilinir ve çok sayıda göl bulunur. Güney Şili ise en güneyde kalan kısım olurken oldukça dağlık bir yapıya sahiptir.

KURAK İKLİM

İklimi oldukça kurak olurken bulunan çölden dolayı yağmur yağma olasılığı oldukça düşüktür. Topraklarının büyük bir kısmı ormanla kaplı olurken sert tahtalı ağaçlar mevcuttur. Yeraltı kaynakları bakımından birçok çeşitli maden bulunurken bunlar arasında en bilinenleri bakır, gümüş, iyot ve cıva gibi işletilen madenler yer alır. Ülke ekonomik bakımdan madencilik ile gelişmeye devam ederken sanayi de önemli bir konumdadır.

ULAŞIM AÇISINDAN GÜÇLÜ

Ulaşım açısından güçlü bir ağa sahiptir. Demiryolları ve karayolları bir hayli geniş kapsamlı olurken hava yolu hizmetleri de mevcuttur.

 

Haber Ara