Dolar

32,5721

Euro

34,9915

Altın

2.459,90

Bist

9.891,16

Sığınmacılar'dan Ban'a: Bize yardım et

Yunanistan'ı ziyaret eden Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-Moon, önce Atina'yı, sonra da Midilli Adasını ziyaret etti. Sığınmacılar Ban Ki-Moonu, 'Bize yardım et' yazan pankartlarla karşıladılar.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-19 13:14:16

Sığınmacılar'dan Ban'a: Bize yardım et

Midillideki sığınmacı kamplarını ziyareti sırasında, sığınmacılara gösterdikleri ilgi ve özveriyle onlara yardım ettikleri için, önce Yunan makamlarına, gönüllülere ve özellikle Ada halkına teşekkür eden Ban Ki-Moon "Lesvos Adası barış adasıdır, deniziniz de dayanışma denizidir" dedi. Ayrıca ERTte (Yunanistan Devlet Televizyonu) yaptığı açıklamada, Eylül'de düzenlenecek uluslararası liderler toplantısında Yunanistan'ın desteklenmesi gerektiğini ön plana çıkaracağını söyledi.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreterine Midilli ziyaretinde Dışişleri Bakanı Nikos Ksidakis, ve Göç Bakanı Yannis Mouzalas eşlik etti. Yannis Mouzalasın yaptığı açıklamada, Ban Ki-Moon, sığınmacıların Avrupa'nın bütün ülkelerine eşit şekilde paylaşılmaları gerektiğini, bu konunun da Eylül ayında New York'ta düzenlenecek Birleşmiş Milletler toplantısında ele alınacağını söyledi.

Moria ve Kara Tepe sığınmacı kamplarını ziyaret eden Ban Ki-Moonu sığınmacılar "Bize yardım et" yazan pankartlarla karşıladılar.

Bazı ülkelerin sınırlarını kapatmalarını kınayan Ban Ki-Moon, bütün Avrupa ülkelerinin insan haklarına saygı göstermeleri gerektiğini vurgulayarak Hepimiz bir araya gelip bu insanların karşısında yükselen engelleri kaldırmalıyız, ayrıca onların zor durumundan istifade edip para kazananlara da karşı çıkmalıyız dedi.

Haber Ara