Dolar

32,1923

Euro

34,7128

Altın

2.447,02

Bist

10.218,58

'Seçim sonrasında da 'Cumhur İttifakı'nın devam etmesi gibi bir irade var'

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop:- 'Seçim sonrasında da 'Cumhur İttifakı'nın devam etmesi gibi bir irade var. Diğer ittifak ise ittifak kanunu çıkıp 'Cumhur İttifakı' oluştuktan sonra Cumhur ittifakını engellemek amacıyla oluşturuldu. Kendiliğinden ortaya çıkmadığı için buna karşı ittifak diyebiliriz. Cumhur İttifakı karşıtlığı, Recep Tayyip Erdoğan karşıtlığı amacıyla çıkmış bir

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-05-14 21:36:06

'Seçim sonrasında da 'Cumhur İttifakı'nın devam etmesi gibi bir irade var'
TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Şentop, 'Cumhur İttifakı'nın seçim sonrasında da devam etmesi yönünde bir irade bulunduğunu belirterek, "Cumhur İttifakı karşıtlığı, Recep Tayyip Erdoğan karşıtlığı amacıyla çıkmış bir ittifak. Seçim sonrasında da birlikte çalışma amaçları yok. Tek amaçları 'Cumhur İttifakı'na ve Tayyip Erdoğan'a nasıl hasar veririz." dedi.

Üsküdar Belediyesi'ne ait Nevmekan'da gençlerle buluşan Şentop, Türkiye'nin çok partili hayata geçmesinden bugüne kadar olan siyasi tecrübesini özetleyerek, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin Türkiye'deki hem hükümet etme hem de sistem tıkanıklığını çözmesi açısından önemli olduğunu vurguladı.

Şentop, konuşmasının başında ABD'nin büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma kararı ve bugün yaşanan saldırılara değinerek, Siyonist Yahudilerin ve evanjelistlerin Filistin'deki olayların sorumlusu olduğunu söyledi.

ABD Başkanı Donald Trump'un göreve gelir gelmez lobilerin etkisinde kalarak büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma kararını uygulamaya soktuğunu ifade eden Şentop, Siyonist anlayışın Orta Doğu'yu karıştırmak için adım attığını söyledi.

Olağanüstü Hal Kararı (OHAL) ile ilgili bir soruya cevap veren Şentop, OHAL'le ilgili iddiaların tamamen soyut olduğunu dile getirdi. Geçtiğimiz günlerde Türkiye'ye gelen Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) heyetine de Türkiye'nin neden OHAL kararı aldığını ve bu kararın uygulama sahasını anlattıklarını belirten Şentop, gerekçelerinin de ikna edici olduğunu kaydetti.

Türkiye'nin 15 Temmuz'da yaşadığı darbeyi hatırlatarak, kararın terör örgütleriyle mücadele için çıkarıldığını ifade eden Şentop, "Türkiye'de daha önce de OHAL dönemlerinde seçim yapıldı ve hiçbir zaman şaibe iddiası olmadı. Referandum öncesi de muhalefet tarafından dile getirildi ama görüldü ki seçim sonrası hiçbir somut şey olmadı. Fransa'da da OHAL var. Türkiye'de gezerken sokaklarda OHAL'e dair bir şey var mı yok. Ancak Paris sokaklarında askerleri görürsünüz." diye konuştu.

16 Nisan referandumu ile kabul edilen Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ortaya çıkış sürecini aktaran Şentop, Cumhur İttifakı'nın seçim sonrasını da hedefleyen bir ittifak olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"15 Temmuz darbe girişimi, Türkiye için bir dönüm noktasıydı. 15 Temmuz'da devlete ve milli iradeye karşı bir saldırı vardı. Biz de bunun karşılığında devleti ve milli iradeyi tahkim edecek bir yol izlemeliydik. O yol, bizim daha önce savunmuş olduğumuz milletin doğrudan hükümeti belirlediği bir sistemdi. Türkiye'de mevcut sistem dışarıdan müdahalelere açık bir sistem ve şimdi doğrudan halkın seçeceği bir hükümet modeline geçtiğimizde, bu tür müdahalelerin yolunu kapatmış olduk. 15 Temmuz'dan sonra Milliyetçi Hareket Partisi ile anayasa değişikliğini gerçekleştirdik ve onun sonucu olarak seçim ve 'Cumhur İttifakı' ile somutlaştırdık. İttifakla ilgili kanun aslında var olan birlikte çalışma iradesinin sonucu olarak ortaya çıktı. Bu 5 yıllık dönemde güçlü bir parlamento desteği oluşturmak ve onunla beraber bu hükümet sisteminin bütün kurulları ve kurallarıyla yerleşeceği hukuki altyapıyı oluşturmak gibi bir hedefimiz var. Seçim sonrasında da 'Cumhur İttifakı'nın devam etmesi gibi bir irade var. Diğer ittifak ise ittifak kanunu çıkıp 'Cumhur İttifakı' oluştuktan sonra Cumhur İttifakı'nı engellemek amacıyla oluşturuldu. Kendiliğinden ortaya çıkmadığı için buna karşı ittifak diyebiliriz. Cumhur İttifakı karşıtlığı, Recep Tayyip Erdoğan karşıtlığı amacıyla çıkmış bir ittifak. Seçim sonrasında da birlikte çalışma amaçları yok. Tek amaçları 'Cumhur İttifakı'na ve Recep Tayyip Erdoğan'a hasar veririz.' Cumhur İttifakı, milletin devletle bütünleştiği bir siyasi yapıyı hedefliyor."

Soruların ardından gençler tarafından Şentop'a hediye takdimi edilirken, program fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Haber Ara