Dolar

32,5683

Euro

34,9661

Altın

2.448,27

Bist

9.716,77

Sarah Everard olayı nedir? İngiltere Sarah Everard cinayeti detayları

Sarah Everard olayı nedir? Londra'da göstericiler, polise, protestolara müdahalede yeni yetkiler veren 'Polis, Suç, Ceza ve Mahkemeler Yasa Tasarısı'nın görüşülmesi sırasında Parlamento Meydanı'nda toplandı. 3 gündür devam eden protestolarda tasarının geri çekilmesi istendi ve kadına şiddet ile Sarah Everard'ın öldürülmesine tepki gösterildi.

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-03-17 10:04:16

Sarah Everard olayı nedir? İngiltere Sarah Everard cinayeti detayları

Sarah Everard olayı nedir? Londra'da göstericiler, polise, protestolara müdahalede yeni yetkiler veren "Polis, Suç, Ceza ve Mahkemeler Yasa Tasarısı"nın görüşülmesi sırasında Parlamento Meydanı'nda toplandı. 3 gündür devam eden protestolarda tasarının geri çekilmesi istendi ve kadına şiddet ile Sarah Everard'ın öldürülmesine tepki gösterildi.

Sarah Everard olayı nedir?

Sarah Everard, 3 Mart akşamı arkadaşının evinden çıkıp kendi evine giderken kaybolmuştu. Londra yakınındaki Kent'te 10 Mart'ta bulunan insan kalıntılarının Everard'a ait olduğu tespit edilmişti. Kaçırma ve öldürme olayıyla ilgili polis memuru Wayne Couzens, 13 Mart'ta çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

Aynı gün Everard'ı anma törenine müdahale eden polis, en az 4 kadını gözaltına almıştı.

Everard cinayeti, ülkede sokakların ne kadar güvenli olduğu tartışmasını başlatırken kadınlar sosyal medyadan korkularını ve yaşadıklarını dile getirmişti.

Bu arada muhalefet, son bir yılda 118 kadının öldürüldüğüne işaret ederek hükümetin daha sert tedbirler almasını istemişti.

Haber Ara