Dolar

34,9542

Euro

36,6146

Altın

3.021,23

Bist

10.058,63

Prof. Dr. Karatay'dan 'vur-kaç hormonu' uyarısı

Şekeri 'zehir' olarak tanımlayan Prof. Dr. Canan Karatay, kortizon hormonu ve kortizonun tetiklediği rahatsızlıklar hakkında önemli uyarılarda bulundu.

1 Yıl Önce Güncellendi

2023-12-27 12:31:20

Prof. Dr. Karatay'dan 'vur-kaç hormonu' uyarısı

Prof. Dr. Karatay, kortizon hormonuyla ilgili takipçilerine şu bilgileri aktardı:

"Böbrek üstü bezlerinden üretilen kortizol hormonu ani üzüntüler, problemler, travmalara karşı salgılanır. Kortizol, kronik streslerde (fiziksel stres, ruhsal stres) uzun süre yüksek kalır. Bütün metabolizma alt üst olur."

KORTİZONUN EN BÜYÜK SEBEBİ: ŞEKER

“Kortizonun en önemli sebep olduğu rahatsızlık, insülin hormonu yüksekliğidir, kortizon da insülini yükseltir. Bu bir kısır döngü. Altında şeker tüketimi yatıyor. Kronik stres varsa ne kadar sağlıklı da yaşasak tehlikelidir. Kortizon salgılanınca tansiyon yükseliyor, baş ağrısı yapıyor."

KORTİZONUN DİĞER SEBEPLERİ

Kuyruk yağı, tereyağı, soğuk sıkım zeytinyağı yememek, fazla omega 6 almak (mısır özü yağı, çiçek yağları vs) o zaman kronik inflamasyon başlıyor. Kronik inflamasyon vücutta bir strestir.

TANSİYON VE KRİSTAL KAYA TUZUNUN ÖNEMİ

"Kortizon yükseldiği zaman seks hormonları azalır, bağışıklık çöker, damarlar büzüşür, çarpıntı, baş ağrısı olur. Baş ağrım olduğu için tansiyonum yükseldi demeyeceğiz. Bedensel stresin bir diğer sebebi mineral eksikliği ve tuzsuzluk. Tuzsuz kalınca tansiyon yükselir. Hangi tuz: kristal kaya tuzu. Vücut tuzsuz kalınca uyarılır, stres oluşur."

RİTİMLİ SPOR UYARISI

"Deli danalar gibi spor da kortizonu yükseltir. Kortizon kilo verememe, yağlanma sebebidir. Bu şekilde bilin ki kilo vermezsiniz. Karaciğer yağı, göbek yağı eksilmez, insülin direnci artar. Kendi ritmimizde rahat yürüyeceğiz, stresten uzak duracağız.”

SON VİDEO HABER

Polis memuru, ölümüne neden olduğu gencin ailesinden af diledi

Haber Ara