Dolar

32,2883

Euro

34,8046

Altın

2.409,71

Bist

10.218,44

Maden suyunu bardakta içmeyin!

Uzmanlar maden suyunun bardak yerine kendi şişesinde içilmesini tavsiye ediyor.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-10-10 09:39:32

Maden suyunu bardakta içmeyin!

TIMETURK | HABER MERKEZİ

Vücutta bulunan sıvı dengesinin sağlamasında maden suyunun büyük önemi bulunuyor. İnsan vücudu gün içinde hareketere bağlı olarak sıvı kaybı yaşıyor. Günde iki şişe maden suyunun içilmesi ise kaybedilen sıvı ve minerallerin kazanılmasını sağlıyor. Uzmanlar ise maden suyunun bardakta değil şişede içilmesi gerektiğini belirtiyor.

MADEN SUYUNUN FAYDALARI

Maden suyunun içinde bulunan magnezyum, kalp damar hastalıklarından korunulmasını sağlıyor. Damar sertliğine yol açan damarlardaki yağ ve kalsiyum birikmesi de genel olarak magnezyum eksikliğinden kaynaklanmakta.

Sodyum, vücutta sıvı dengesinin düzenlenmesin etki eder. Kalsiyum, insan vücudunda bulunan en fazla bulunan elementtir. Hormonların, sindirim enzimlerinin ve nörotransmitterlerin salgılanmasına yardımcı olur. 

Maden suyu içinde bulunan bikarbonat, mide hastalıklarına iyi gelir, böbrekteki taş oluşumunun engellenmesinde yardımcıdır.

Sülfat, bağırsakların ve safra kesesinin düzenli çalışmasına yardımcı olur.Özellikle hamilelik döneminde kadınların maden suyunu tüketmeleri tavsiye edilir. Ayrıca böbrek taşının oluşumunu engelller.

 

Haber Ara