Dolar

32,5711

Euro

34,9885

Altın

2.461,13

Bist

9.885,13

Rusya şimdi de kutupları karıştıracak

Rusya Kutuplar'daki askeri planlarını geliştiriyor, Norveç, Danimarka ve Kanada'ya karşı bölgeye asker ve füze gönderiyor

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-26 23:10:10

Rusya şimdi de kutupları karıştıracak

Habertürk'te yer alan habere göre: Norveç, Danimarka ve Kanada'dan sonra Rusya da kutuplar için savaşıyor. Putin Kuzey Kutbuna altı üs inşa ederken asker ve füze de göndermeyi planlıyor. Bölgede Deniz tabanının altında milyarlarca ton petrol ve gaz olduğu tahmin ediliyor.

HANGİ ÜLKENİN KAÇ SAVAŞ UÇAĞI VAR? 

Rusya kutuplardaki geniş petrol ve gaz rezervleri için düğmeye basmış durumda. Bölgedeki askeri varlığını arttıran Rusya petrol ve füze gönderiyor. Altı üssün tamamlandığı açıklanan bölgede en gelişmiş uçaksavar füzeler konuşlanmış durumda.

Dünya petrol rezervlerinin yüzde 13'ü ve doğalgaz rezervlerinin de yüzde 30'unun bulunduğu Kuzey kutup bölgesinde (Arktika) ABD, Rusya, Norveç, Danimarka ve Kanada hak iddiasında bulunuyor.

Bölgede keşfedilen 60 petrol rezervinden 43'ü Rusya, 11'i Kanada, 6'sı ABD ve biri Norveç'in kıta sahanlığı içinde yer alıyor.

RUSYA DÜNYANIN ÖBÜR UCUNA FÜZE YERLEŞTİRDİ!

Kuzey Kutbu kötü iklim koşulları sebebiyle ülke sınırları belirlenmemiş ender bölgelerden biri.

PUTİN'İN KUTUPLARLA İLGİLİ PLANLARI VAR

Putin'in bölgeye 13 hava üssü ve 10 radar tesisi yapmayı planladığı iddia ediliyor. Times dergisinin Moskova muhabiri Kuzey Kutbu'ndaki petrol rezervlerinin Rusya için kritik önemde olduğunu ifade etti.

Yeni yılda 150 kadar Rus askerinin Kuzey Kutbu'na gönderileceği iddia ediliyor.

Rusya Aralık ayı başında  kutup bölgesine S-400 füzeleri yerleştirmişti. Askeri kaynaklar, karadan havaya füze sisteminin Kuzey Buz Denizi'ndeki Tiksi limanı ile Novaya Zemlya takım adalarına yerleştirildiğini aktarmıştı.

Rusya'nın Aralık 2014'te yenilenen askeri doktrininde ülkenin Kutuplar'daki ulusal çıkarları öncelikler arasına alınmıştı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de amaçlarının Kutupları 'askerileştirmek' olmadığını ancak ülkesinin bölgedeki savunma kapasitesini artırmak için gerekli adımların atılacağını söylemişti.

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, ülkesinin Kutuplardaki askeri üssünün 2018'de hazır olacağını açıklamıştı.
 

Haber Ara