Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Rusya'dan ABD'nin ordu girişimine ilişkin açıklama geldi!

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD'nin Suriye'de PYD ile ordu kurma girişimine ilişkin 'ultimatom benzeri' dedi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-01-15 11:37:12

Rusya'dan ABD'nin ordu girişimine ilişkin açıklama geldi!

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, ABD'nin Suriye'de PYD ile ordu kurma girişimine ilişkin açıklama yaptı.

Lavrov şunları söyledi:

ABD'nin tek taraflı, ültimatom benzeri Suriye'de ordu kurulmasına yönelik projesi, Türkiye ile Kürtler arasındaki ilişkilerde problem yaratabilir ve Afrin'deki durumun yatıştırılmasına yardımcı olamaz.

"ABD'DEN AÇIKLAMA BEKLİYORUZ"

ABD'nin aldığı kararın gerek Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Kurulu nezdinde gerekse de daha önce varılan anlaşmalarla bağdaşmadığını vurgulayan Lavrov, “Türk ve İranlı meslektaşlarımız gibi biz de bu konuda ABD'den açıklama bekliyoruz. Bu kararın Suriye'nin toprak bütünlüğüne zarar verebileceğini düşünüyoruz” diye konuştu.

Lavrov, Suriye'deki Kürtlerin durumuna da değinerek, “ABD'nin tek taraflı, ultimatom benzeri Suriye'de ordu kurulmasına yönelik projesi, Türkiye ile Kürtler arasındaki ilişkilerde problem yaratabilir ve Afrin'deki durumun yatıştırılmasına yardımcı olmaz. Afrin'deki amacımız tümüyle bir ateşkes sağlanmasıdır” dedi.

Türkiye ve İran'la Suriye Ulusal Diyalog Kongresi'ne yönelik çalışmalara devam ettiklerini hatırlatan Lavrov, şöyle konuştu:

“Türk ortaklarımızın, yeni provakasyonların önlenmesi amacıyla İdlib'deki gerilimi azaltma bölgeleri çevresindeki gözlem noktalarının kurumunu bir an önce tamamlamasını umuyoruz. Şu anda 3 gözlem noktası kurulmuş durumda ve toplam 20 tane kurulacak. Bu noktaların kurulmasıyla İdlib'teki durumun sakinleşeceğini umuyoruz.”

 

Haber Ara