Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

Bakan Tunç'tan, 1 Mayıs provokasyonları ile ilgili açıklama

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü amacından saptıran provokatörler hakkında açıklamada bulundu. Gözaltına alınan 65 şüpheliden 38'inin tutuklandığını belirten Bakan Tunç, 'Ülkemizin huzurunu, milletimizin birlik ve beraberliğini bozmaya yönelik olaylar asla amacına ulaşamayacaktır.' dedi.

2 Hafta Önce Güncellendi

2024-05-05 07:36:10

Bakan Tunç'tan, 1 Mayıs provokasyonları ile ilgili açıklama

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde gerçekleşen gösteriler sırasında polise saldıranlarla ilgili başlatılan soruşturma sonucunda 65 şüphelinin gözaltına alındığını ve bunlardan 38'inin tutuklandığını, diğer 27 şüpheli hakkında ise adli kontrol kararı verildiğini bildirdi.

Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı'na yürümek isteyen gruplara polis müdahalesi sırasında saldırıda bulunanların İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturulduğunu vurguladı.

Başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanan 38 şüphelinin 'Toplantı ve Gösteri Yürüyüşü Kanunu'na Muhalefet, Terör Örgütü Propagandası Yapmak ve Kamu Görevlisine Direnmek' suçlarından olduğunu belirten Tunç, diğer 27 şüpheliye ise adli kontrol kararı verildiğini ifade etti.

Tunç, "Ülkemizin huzurunu ve milletimizin birliğini bozmaya yönelik olaylar asla amacına ulaşamayacaktır." şeklinde konuştu.

Haber Ara