Dolar

32,5237

Euro

34,7990

Altın

2.421,97

Bist

9.740,31

'PYD, Moskova'ya başka bir anayasa teklifi ile gidiyor'

Moskova'ya bugün PYD'den bir heyet gidiyor. Lavrov'un davetlisi olan grubun masaya kendi hazırladıkları bir 'Suriye anayasa taslak metniyle katılacağı duyuruldu.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-01-27 11:16:53

'PYD, Moskova'ya başka bir anayasa teklifi ile gidiyor'

TİMETURK | HABER MERKEZİ
PINAR HİLAL BALTA

Sputnik'in haberine göre PYD yöneticisi Halit İsa, bugün Rusya'nın başkenti Moskova'da Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'la yapılacak görüşmede PYD'nin kendi hazırladığı taslak Suriye anayasası metnini sunacağını söyledi.

Gazetecilere konuşan İsa "PYD olarak kendi anayasa taslağımızı hazırladık" dedi.

İsa, taslağı bugün Lavrov'la gerçekleşecek toplantıda da sunmayı planladıklarını aktardı.

NELER YAŞANDI?

Rusya, Astana zirvesinde Suriyeli muhaliflere bir anayasa taslak metni sunmuştu. Muhalifler bu taslak metin için "Rusya masaya koydu. Biz elimizi bile sürmedik" açıklaması yapmıştı. Öte yandan muhalifler açıklama yapmasa da Rudaw ve Sputnik tarafından basına sızdırılan taslak metinde "Kürtler için özerk bölge" önerildiği iddia edilmişti.

Bugün Moskova'ya davet edilen PYD'den önce muhalifler davet edilmiş, PYD'ye de davet gittiği dün akşam saatlerinde belli olmuştu. Her iki heyet de Dışişleri BAkanı Sergey Lavrov ile görüşecekti fakat gece saatlerinde Suriye Ulusal Muhalif ve Devrimci Güçler Koalisyonu'ndan bir açıklama geldi. Açıklamada “Davet, SMDK Başkanı Anas el Abd, yardımcısı Abdülhekim Beşar ve siyasi büro üyesi Hadi el-Bahr'a gönderildi. Bu kişiler toplantıya katılmayacak” dendi.

Rusya'dan konuya dair bir açıklama gelmedi.

ANAYASA TARTIŞMASI
(HABERLERE GİTMEK İÇİN FOTOĞRAFLARA TIKLAYINIZ)

464970

467421

466870

manset_24

c_28

Haber Ara