Dolar

32,5160

Euro

34,9300

Altın

2.446,82

Bist

9.705,61

PYD'li Mazlum Kobani: Şam ile kapsamlı bir anlaşmamız yok

Türkiye'nin kırmızı bültenle arasığı PYD'li Mazlum Kobani, Esed rejimiyle müzakerelere ilişkin açıklama yaptı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-12-29 08:50:33

PYD'li Mazlum Kobani: Şam ile kapsamlı bir anlaşmamız yok

Kuveyt merkezli Al-Yaum Televizyon kanalına konuşan Kobani, Esed rejimiyle müzakerelere ilişkin konuştu.

"ESED REJİMİNDEN SINIRA KONUŞLANMASINI İSTEDİK"

Türkiye'nin operasyonlarına ilişkin Şam yönetimi ile koordinasyon içinde hareket ederek askeri güçleri birleştirmeyi ve Esed rejimi oerdusunun hatlarında yer almasını talep ettiklerini söyledi.

"ŞAM İLE KAPSAMLI BİR ASKERİ ANLAŞMAMIZ YOK"

KRD News'in aktardığına göre Kobani şunları kaydetti:

"Şam yönetimi ile kapsamlı bir askeri anlaşmamız yoktur, biz sadece Türkiye'nin istilasına karşı ortak mücadele etmeyi kabul ettik. Kuzey Suriye'deki Askeri Konseyler kendi topraklarını korumak için bölgedeki Kürt, Arap, Süryani, Ermeni halklarının kendi evlatlarından oluşuyor."

ABD'YE ÇAĞRI: "MASADA YER ALMAMIZ İÇİN BASKI YAPIN"

"Amerika'yı ve diğer ülkeleri Suriye'nin geleceğini belirlemeye yönelik toplantılara Kuzey Doğu Suriye temsilcilerinin katılımını desteklemeleri için baskı yapmaya çağırıyoruz. Amerika ve Rusya arasında, Kuzey Suriye'de askeri güçlerin konuşlandırılmasına ilişkin anlaşmalar da var. Rus askeri güçleri Türkiye ile sınır hattı arasında konuşlandırıldı. DSG ile koordinasyon içerisinde Amerika ve Rusya arasında hava sahasının kontrolü konusunda da bir anlaşma var."

"RUSYA ŞAM İLE ARAMIZDA ARABULUCULUK YAPIYOR"

"Rusya, Şam yönetimi ile aramızda arabuluculuk rolünü oynamaya hazır. Önümüzdeki günlerde bu konuda olumlu bir gelişmeye şahit olacaksınız."

MISIR YORUMU

Mısır'ın Türkiye'nin Suriye operasyonları karşısındaki pozisyonu için "olumlu" ifadesini kullanan Kobani, “Mısır, Suriye'nin toprak bütünlüğü, istikrarı ve Suriye krizine çözüm bulma konusunda çaba harcadı" dedi.

ARAP ÜLKELERİYLE SIKI İLİŞKİ

Bazı Arap ülkeleriyle sürekli olarak iletişim halinde olduklarını ifade eden Kobani, çoğuyla dostane ilişkilere sahip olduklarını, kimi Arap ülkelerin Suriye rejimi ile ilişkilerde arabuluculuk rolünü oynamaya hazır olduklarına da dikkat çekti.

ABD'NİN ÇEKİLMESİ

"Amerikan liderliğindeki uluslararası koalisyonun Suriye'nin kuzey bölgelerinden çekilmesinin olumsuz souçları oldu” diyen Kobani, “Ancak yeni realiteye hızla uyum sağladık” diye konuştu.

(Haberlere gitmek için fotoğrafa tıklayınız)

1325753_1

1326351_2

Haber Ara