Dolar

32,5529

Euro

34,9639

Altın

2.448,98

Bist

9.716,77

Putin: Arktik'te güvenlik mimarisi iş birliği ile mümkün

Putin, Arktik bölgesindeki sorunlara yönelik sürdürülebilir bir güvenlik mimarisinin yaratılmasının ancak iş birliği ve bölgenin geliştirilmesinde yer alan tüm tarafların çıkarlarının göz önünde bulundurulması ile mümkün olduğunu söyledi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-08-30 12:12:37

Putin: Arktik'te güvenlik mimarisi iş birliği ile mümkün

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Arktik bölgesindeki sorunlara yönelik sürdürülebilir bir güvenlik mimarisinin yaratılmasının ancak iş birliği ve bölgenin geliştirilmesinde yer alan tüm tarafların çıkarlarının göz önünde bulundurulması ile mümkün olduğunu söyledi.

Rusya Güvenlik Konseyi Sekreteri Nikolay Patruşev, Rusya'nın kuzeyindeki Sabetta kasabasında gerçekleştirilen 7. Arktik Konseyi toplantısında Putin'in açılış konuşmasını okudu.

Patruşev'in aktardığına göre Putin "Arktik'teki mevcut sorunlara yönelik sürdürülebilir bir güvenlik mimarisinin oluşturulması konusunda ancak ortak çaba ve tüm tarafların çıkarlarının göz önünde bulundurulması ile ilerleme kaydedebileceğimizi vurgulamak istiyorum" ifadelerini kullandı.

Putin, konuşmasında YAMAL LNG enerji projesinin herkes için faydalı bir işbirliği örneği olduğunu belirterek "Arktik'in geliştirilmesi için bu gibi adil, etkili bir yaklaşım gerekli" sözleriyle devam etti.

Rusya Savunma Bakanlığı, Kuzey Filosu'na bağlı Arktik bölgesinde bulunan ‘Arktik Trilistik' (Arktik Yoncası) isimli askeri üssünü görme imkânı veren interaktif 3D bir tur hazırladı.

"İŞ BİRLİĞİNE HAZIRIZ"

Rusya'nın kuzeyindeki eşsiz doğa, kültür ve yaşam tarzının korunmasının da bölgenin kalkındırılmasında bölgesel yetkililerin öncelikleri arasında olduğunu vurgulayan Putin, Rusya'nın yerel lojistik altyapıların büyütülmesi, toplumsal, ekonomik ve endüstriyel gelişim için aktif biçimde koşullar oluşturduğunu ve bölgede işbirliğine hazır olduğunu ifade etti.

Dün başlayan ve bugün de devam edecek Arktik Konseyi toplantısında Danimarka, Finlandiya, İzlanda, Norveç, Rusya, İsveç ve ABD yer alıyor.

Haber Ara