Dolar

32,5383

Euro

34,9496

Altın

2.458,25

Bist

9.870,98

Pompeo: Trump, İsrail'i İran'dan korumak için gönderildi

ABD Dişişleri Bakanı Trump’ın Tanrı tarafından İsrail’i İran’dan korumak için gönderildiğini iddia etti.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-03-24 08:15:36

Pompeo: Trump, İsrail'i İran'dan korumak için gönderildi

TİMETÜRK|ÇEVİRİ HABER

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo bir röportajında, ABD Başkanı Donald Trump'ın İsrail'i İran'dan korumak için Tanrı tarafından gönderildiğini öne sürdü.

İsrail'e ziyareti sırasında Pompeo, Christian Broadcasting Network adlı bir yayın organına verdiği röportaj ise “biraz güvenlik, biraz politika, biraz ruhsal” olarak adlandırıldı.

Başkan Trump'ın İncil'deki Kraliçe Ester'in modern dünyadaki benzeri olup olmadığı sorulduğunda, ki Kraliçe Ester'in İran kralını Yahudileri öldürmemeye razı ettiği aktarılıyor, Pompeo bunun Tanrı'nın işi olduğuna “emin” olduğunu dile getirdi.

“Bir Hıristiyan olarak bunun olabilirliğine kesinlikle inanıyorum. Fevkaladeydi, Kudüs'ün altındaki tünellerde 2000-3000 yıl öncesini görebileceğimiz yerdeydik, Tam zamanında tarihi, Yahudi devletinin kalıntılarını bu yerde bu harikulade inanç tarihini görebiliyorsam yönetimimiz yaptığı Orta Doğu'da demokrasiyi temin içindir. Burada Tanrı'nın işlediğine eminim” diye konuştu.

Pompeo'nun ziyaret gününde ise Yahudiler dünya çapında, Kraliçe Ester'in kocası Xerxes'i Yahudileri öldürmemeye ikna ettiği Purim gününü kutluyorlardı.

Bu kutlamalar ise Trump'ın işgal altındaki Golan Tepeleri'ni İsrail toprağı olarak görme desteğinin ardından geldi. Trump, “52 yıl sonra ABD için İsrail'in Golan Tepeleri üzerindeki hakimiyetini tamamıyla tanımanın zamanıdır. Golan Tepeleri stratejik ve güvenlik açısından israil ve bölgesel istikrar için kritik öneme sahiptir” şeklinde yazdı.

İsrail Başbakanı ise Trump'ın Golan Tepeleri hakkında açıklamalarını “Purim mucizesi” olarak adlandırdı.

Golan Tepeleri Suriye'den 1967 yılı 6 gün savaşında ele geçirildi ve o zamandan beri İsrail tarafından işgale uğradı.

Kaynak: middleeastmonitor.com

 

Haber Ara