Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

'Terörün hem kafası hem kuyruğu ezilecek'

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Yalçın Topçu, 'Terörün belini kırdık Allah’ın izniyle. Kuyruğu ve kafası ayrı ayrı, onların da hem kafası hem kuyruğu ezilecek' dedi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-03-02 13:05:54

'Terörün hem kafası hem kuyruğu ezilecek'

Erdemli Düşünce ve Eylem Platformu'nun (EDEP) düzenlediği "EDEP Meclisi Buluşmaları"nda bu hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başdanışmanı Yalçın Topçu konuşmacı olarak yer aldı. Memur-Sen Genel Merkezi Konferans Salonu'nda "Terör" başlığıyla gerçekleşen programda Topçu, son dönemde artan terör olaylarının yanı sıra terörle mücadeleye ilişkin çözüm önerilerini değerlendirdi. Türk-İslam medeniyetinin devlet olma ve dünyaya yayılma noktasında hiçbir dönemde terörü bir enstrüman olarak kullanmadığını belirten Topçu, kelime anlamı "barış" olan İslam'a inananların savaşta bile adil olduklarını dile getirdi. Topçu, "Böyle bir medeniyetin çocuklarıyız. Onun için terörü, teröristi, terörizmi, arkasında duran bütün güçleri de lanetle, şiddetle kınıyor ve telin ediyoruz. Terör, terörizm, terörist unsurları kullanmak bir insanlık suçudur, dünya bunu bir gün anlayacak ama bunu kullananların ocakları yanınca anlayacak. Bunun altını çizmek istiyorum" dedi.

"BU COĞRAFYANIN BİN YILDIR BİZİM OLDUĞUNU SİNDİREMİYORLAR"

Teröre karşı birlik ve beraberlik çağrısı yapan Topçu, "Biz eğer bir arada olursak, beraber olursak tekrar bir Malazgirt, Kudüs, İstanbul olacak, tekrar bir Çanakkale, Sakarya, Dumlupınar olacak. Ama bu adamlar bu coğrafyanın bir türlü bin yıldır bizim olduğuna inanamıyorlar, hazmedemiyorlar, içlerine sindiremiyorlar. Tüm yaptıkları da budur. 250 yıldır Sultan Abdülhamid Han Hazretleriyle başlayan ve bilfiil hissettiğimiz, gördüğümüz, elle tutulur, gözle görülür terörü, terörizmi, teröristi başımıza musallat etmeleri ve bunu Kurtuluş Savaşı'nın akabinde hemen devam ettirmeleri ve bunu ihtilallerle sürdürmeleri, güne göre şekli değişiyor" diye konuştu.

"60 ihtilalini yapan, millet iradesiyle başbakan, bakan olmuş insanları darağacına çeken eşkıyanın dağdaki eşkıyadan ne farkı var?" diyen Topçu, "Milli iradeye ket vurdular, ihtilal yaptılar. Geldiler ülkenin başbakanını, iki bakanını milletin gözü önünde ipe çektiler. Bunu bunlara kim yaptırdı? Türkiye üzerinde hesapları olanlar" dedi.

"SORUNUN ADI YANLIŞ KONULDU"

Cumhuriyet döneminden beri sorunun adının yanlış konulduğunu belirten Topçu, "Bizim ne suçumuz vardı? Biz bayrak inmesin, ezan dinmesin diye bir şey yaptık, hepimizi aldılar neredeyse Allah etmeye vatan haini gibi herkes kaderine göre bir şey yaşadı. Kimimiz idamdan yargılandık, kimimiz 7-8 yıl kamu haklarını kullanamadık" dedi.

"STRATEJİK ORTAKLARIMIZ BİLE BİZE HALA DÜZGÜN BİR CEVAP VEREMİYOR"

Topçu, devletin teröristlerin tespiti konusunda titiz davrandığını ve çok yönlü bir mücadele verdiğini anlatarak, "Hendek başındaki eşkıyanın devlete aman dilemediği takdirde kamu güvenliğini sağlama gereği devlete baş kaldıran baş önüne düşürtülüyor. Öbür tarafta eli kalem tutan, boynu kravatlı olan hainler de devletin hukuk düzeni içinde zaptu rapt altına alınıyor, gereği yapılmaya çalışılıyor. Bir diğer taraftan sanal alemde yürüttükleri o propaganda ile mücadele ediliyor. Öbür taraftan da bunları besleyen başkalarına da diyor ki 'eşkıyanızı tespit ettik, farkındayım, bunun bir ucu hendekte, bir ucu akademilerde, üniversitelerimizde, bir ucu yargımızda, kamu alanlarımızda. Bunları tespit ettim, sen şimdi bana söyle, benim dostum musun, düşmanım mısın?' Muhataplarımız, stratejik ortaklarımız da hala daha bize düzgün bir cevap veremiyor ama biz bu cevabı onlardan almaya kararlıyız, bunların elindeki bombayı biliyoruz" dedi.

"DİYARBEKİR'İMİZE GELEN 'ŞU SUR'U BİR GÖREYİM' DİYECEK"

"Terörün belini kırdık, bu miğref güçlerin paniği oradan, kırdık Allah'ın izniyle belini" ifadesini kullanan Topçu, şöyle devam etti:

"Kuyruğu ve kafası ayrı ayrı, onların da hem kafası hem kuyruğu ezilecek. Bu arada terörün tahrip ettiği o mübarek beldeler, o kadim şehirlerimiz kültür ve turizm beldeleri haline gelecek ve Allah'ın izniyle küresel alıcısı olacak. Nasıl ki herkes 'bilmem şuraya gittiğim zaman şurayı göreyim' diyorsa Diyarbekirimize gelen de 'şu Sur'u bir göreyim' diyecek inşallah. Bunlar çok kısa sürede yapılacak. Devlet iki şeyde kararlı; terörü dağımızdan, ovamızdan, şehrimizden, sokağımızdan temizleyecek, medeniyet coğrafyamızda kim bize ameliyat yapmaya kalkıyorsa o masada Türkiye mutlak olacak. Ötesi yok. Bizimle iyi geçinirlerse kendi halklarının refahı, huzuru, güvenliği daha çok artacak."

"TERÖRLE MÜCADELE TÜRKİYE'NİN İSTİKLAL SAVAŞIDIR"

Terör enstrümanını kullananların millete diz çöktüremeceğini vurgulayan Topçu, "Sokağımızı, dağımızı, ovamızı güvenlik altına alana, kamu güvenliğini sağlayana kadar bu işin üzerinde devlet olacak. Bu asla Kürt-Türkmen savaşı değil, bu bölücü terör ve arkasındaki yetmiş iki düvelle Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin var oluş, yok oluş, istiklal savaşıdır. Bunda da biz kazanacağız" dedi.

 

Haber Ara