Dolar

32,3762

Euro

34,7088

Altın

2.390,41

Bist

10.180,77

Seçim sonrası HDP'den ilk açıklama

HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ, 1 Kasım seçim sonuçlarını değerlendirdi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-01 22:00:52

Seçim sonrası HDP'den ilk açıklama

HDP Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş sonuçlar sonrası değerlendirmelerde bulundu.

Yüksekdağ'ın konuşması:

'RÜZGARA KARŞI SEÇİM ÇALIŞMASI YAPTIK'

Bu 5 aylık süre içinde Meclis tablosuna yansıyan 4 parti içinde en zorlu koşulları en zorlu süreci yapan HDP oldu. O nedenle bizler açısından bu süreç olağan dışı ve adaletsizlik, eşitsizlik koşullarıyla gelişti. 7 Haziran'da da aslında ayrımcılık ve baskı içinde çalışma yürütmüştü. Ne var ki bu seçimde de bu ayrımcılık, artarak devam etti. Rüzgara karşı yürüyerek bir seçim çalışması yürüttük.

'KARANLIKLARI YARA YARA MÜCADELE ETTİK'

HDP ile siyaset yapanlar, karanlıkları yara yara mücadele ettiler. AKP seçim kampanyasını tek başına bizi karşısına alarak yürüttü. Böyle zorlu bir dönem içerisinde bizlerle birlikte umuda yürüyenler, ısrarla inatla yürümeye devam ederek HDP'nin, yani umudun barajı aşmasını sağladılar.

7 Haziran'a göre partimizde bir gerileme olduğu açık. Sonuçları kendi içimizde tartışacağız. Özeleştirel değerlendirmeyi hassasiyetle yapacağız. Çok net bir şekilde söyleyeceğim, bu zorlu bir yolculuk içinde bu halklarımızın inadına aldığı bir başarıdır.

'HDP'NİN ALDIĞI OY BAŞARIDIR'

HDP'ye oy vermenin kelleyi koltuğun altına almak anlamına geldiği bir dönemde partimizin bu oyu alması başarıdır.

Demirtaş'ın konuşması:

Figen Hanım genel yaklaşımlarımızı ifade etti. Yüksek bir katılım olması çok sevindirici. Sonuç hepimize hayırlı olsun. Seçmen iradesi saygındı, seçmenlere teşekkür ediyorum. Seçmenin ortaya koyduğu iradeye saygı duyduk, herkesten de bu saygıyı bekledik. Her oy ayrı ayrı kıymetlidir, Türkiye siyasetinde yeni parlamentoyu şekillendiren irade de saygındır.

'ORTADA ADİL, ÖZGÜR, EŞİT BİR SEÇİM OLMADI'

Ortada özgür adil ve eşit bir seçim yoktur. Biz hiç kampanya yürütmeden bu oy aldık. Sadece katliamlara karşı gençlerimizi korumaya çalıştık. Demek ki bu saldırı, bu katliam politikası başka bir partiye uygulanmış olsaydı, bugün silinmiş olurdu..

Değerli kardeşlerim, yeni dönem parlamentosu devasa problemlerle göreve başlayacak. Bizler parlamentoda olduğumuz her dönem, her doğrunun yanında, her yanlışın karşısında olduk. Aynı ilkelerimizle hükümetin yapacağı doğruların yanında, yanlışların da karşısında olacağız.

''GERİ ADIM ATMAYACAĞIZ''

Toplumun büyük kısmı kaygı içindedir. Hiç kimsenin korkmasına gerek yok. Hep birlikte Türkiye'nin direnmesine destek olacağız. Seçim sonuçları azalabilir veya artabilir. Bizler haklılığımızdan hiçbir adımdan geri adım atmadan mücadelemizi sürdüreceğiz.

Türkiye seçimden geçti sonuçlarını kapsamlı olarak sandık sandık değerlendireceğiz. Katliam politikalarından kendilerini var edenleri halkımıza anlatmaya devam edeceğiz. Bir ahtapota karşı mücadele göstereceğiz.

Haber Ara