Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

'Meclis Başkanlığı seçimlerine doğru kulislerde Ahmet Davutoğlu adı konuşuluyor'

TBMM'de iki yıllık görev süresini dolduracak olan İsmail Kahraman'ın koltuğu için yapılacak seçimler için geri sayım başladı. Buna göre seçimlerde kilit isimlerden biri Ahmet Davutoğlu olacak.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-11-02 12:06:11

'Meclis Başkanlığı seçimlerine doğru kulislerde Ahmet Davutoğlu adı konuşuluyor'

TBMM'de iki yıllık görev süresini dolduracak olan İsmail Kahraman'ın koltuğu için yapılacak seçimlerinde adaylık başvurularının 12 Kasım'da başlayacağı, 17-21 Kasım arasındaki 5 günlük süre içinde de Genel Kurul'da seçimlerin yapılacağı iddia ediliyor. T24'ten Hülya Karabağlı seçimlerde Ahmet Davutoğlu etkisi olacak.

ERDOĞAN HENÜZ BİRİNİ İŞARET ETMEDİ

Habere göre Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın şu ana kadar kimseyi işaret etmediği belirtilirken, 2019'a kadar olan sürece dikkat çekiliyor ve güçlü Meclis Başkanı profili olmayacağı belirtiliyor.

DAVUTOĞLU'NUN SEÇİMLERE ETKİSİ OLABİLİR

İktidar kulisinde, TBMM Başkanlığı seçiminde bir şekilde eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun etkisi olabileceği belirtiliyor. Meclis Başkanlığı seçimi gizli oy ve açık tasnif yapıldığına işaret edilirken, AK Parti grubunun içinden oylama sürprizi olabileceği de konuşuluyor.

MECLİS BAŞKANI İÇİN KONUŞULAN İSİMLER KİMLER?

Habere göre Meclis başkanlığı koltuğu için Ak Parti kulislerinde şu isimler konuşuluyor: Prof. Burhan Kuzu, Meclis Başkanvekili Ahmet Aydın, Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ ve eski bakan Nabi Avcı.

Haberde AK Parti içinde milletvekillerinin tercihlerinde Ahmet Aydın'ın adının öne çıktığı belirtiliyor.

SEÇİMLER NASIL YAPILIYOR?

TBMM Başkanlığı seçimi gizli oy açık tasnif ile yapılıyor. Birinci ve ikinci oylama sonucunda üye tam sayısının üçte iki çoğunluğu aranıyor. Üçüncü tur oylamada üye tam sayısının salt çoğunluğu gerekiyor. Buna göre ilk iki oturumda 367, üçüncü oturumda da 276 adet milletvekilinin bulunması isteniyor. Üçüncü oylamaların sonucunda salt çoğunluk elde edilemezse bu oylama sonucunda en çok oy alan ilk iki aday dördüncü oylamaya katılır. Dördüncü oylamada en fazla oy alan aday Meclis Başkanı olmaya hak kazanıyor.

Haber Ara