Dolar

32,2247

Euro

34,9384

Altın

2.418,85

Bist

10.676,65

Belgrad'daki Sırp Otelinde Türklere yönelik hakaret içeren yazı tepki çekti

Belgrad'da bulunan Sumadija adlı Sırp otelinde, Türklere yönelik hakaret içeren bir yazı bulunduğu ortaya çıktı. Otelin duvarında yer alan ve 'siz pisliksiniz' şeklinde ifade edilen yazı, Türk ziyaretçiler arasında büyük tepkilere yol açtı.

3 Hafta Önce Güncellendi

2024-05-05 16:23:50

Belgrad'daki Sırp Otelinde Türklere yönelik hakaret içeren yazı tepki çekti

Otel yetkilileri, bu olayın bir çeviri hatası olduğunu iddia ederek savunma yaparken, Türk ziyaretçiler ve kamuoyu bu açıklamayı kabul etmedi. Söz konusu yazının, Türklere yönelik kasıtlı bir saldırı olduğu ve ırkçılığın bir tezahürü olarak değerlendirilmesi gerektiği yönünde geniş bir tepki oluştu.

Otel yönetimi, yazının hatalı bir çeviri olduğunu iddia etse de, kamuoyunda bu açıklamanın yetersiz olduğu ve olayın ciddiyetine uygun bir şekilde ele alınması gerektiği yönünde geniş bir kanaat oluştu. Irkçılığa ve ayrımcılığa karşı her türlü tutumun kınandığı vurgulandı.

Otel yetkililerinin, olayın ardından alacakları önlemler ve kamuoyuna yapacakları açıklamalar merakla bekleniyor. Bu tür ayrımcı ve hakaret içeren davranışların önlenmesi ve cezalandırılması için gereken adımların atılması önem arz ediyor.

Haber Ara