Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

Geleceğin şefleri MEB Gastrofest'te yarıştı

28 bölgede, 81 ilden öğrencinin ve toplam 407 grubun katılımıyla düzenlenen 'MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması Final Töreni'nde dereceye giren grupların ödülleri, Millî Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf Tekin tarafından verildi.

2 Hafta Önce Güncellendi

2024-05-05 12:56:48

Yarışma süresinin tamamlanmasıyla birlikte hazırlanan sunum tabakları, jüri üyeleri tarafından değerlendirildi. Jüri değerlendirmesinin ardından tabaklar tanıtım masalarına alınarak katılımcıların beğenisine sunuldu. Adana'dan gelen Nezihe Yalvaç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ekibi 3'üncü olurken Edirne Dr. Sadık Ahmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri 2'nci oldu. Yarışmanın Türkiye şampiyonu ise Siirt Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ekibi oldu.

Yarışmanın ödül törenine konuşan Millî Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf Tekin, "Mutfak sanatları ve gastronomi üzerine uzmanlaşan, annelerinin reçeteleriyle yemek yapabilen, dünyadaki bu konudaki gelişmeleri izleyerek sanatını gerçekleştiren ve ürettiği ürünü pazarlama konusunda uzman genç arkadaşlar yetiştirmeyi arzu ediyoruz" dedi.

Milli Egitim Bakanlığı himayesinde yapılan 'MEB Gastronomi Festivali Ve Yemek Yarismasi'nda Siirt Zübeyde Hanım MTAL 30 okul arasından 1.secilerek Türkiye şampiyonu olmuştur.Yarismaya Pirtike Çorbası,Perde Pilavı ve Varak Keek yöresel lezzetleriyle katilip birinciliği elde ettiler.

Yarisma ekibi;danışman öğretmen Canan Balci ve öğrenciler Zeynep Mamiş,Yüsra Görhan,Feyza Açikca.Okul mudiresi Sevda Onay ve Yiyecek İçecek Hizmetleri öğretmeni Ecenur Malçok.

"Gastronomi üzerine odaklanmış bir meslek lisesi için çalışma başlattık"

Bakan Tekin, "İçinde yaşadığımız dönemde genler arasında özellikle gastronomiye ve mutfak sanatlarına yönelen bir ilginin farkındayız. Bunun sebepleri üzerine konuşabiliriz ama özellikle televizyonlara popüler hale gelen mutfak sanatlarıyla ilgili yarışmaların gençler arasında bu konuda cesareti, arzuyu ve isteği artırdığını tahmin ediyorum. Biz de bu isteğe, heyecana ortak olmak için yaklaşık 5-6 aydır bir proje üzerinde çalışıyoruz. O da meslek liseleri içerisinde tematik hale getirmek için çalıştığımız, daha önce 2014 yılında başlattığımız projeyi 5-6 ay önce gastronomi üzerine odaklanmış bir meslek lisesi inşa etmek veya bunu kurmak üzere bir çalışma başlattık" şeklinde konuştu.

"İstanbul'da boğaza nazır güzel bir mekânda ilk projemizi hayata geçirmiş olacağız"

Mutfak sanatları ve gastronomi üzerine uzmanlaşan, annelerinin reçeteleriyle yemek yapabilen, dünyadaki bu konudaki gelişmeleri izleyerek sanatını gerçekleştiren ve ürettiği ürünü pazarlama konusunda uzman genç arkadaşlar yetiştirmeyi arzuladıklarınız dile getiren Bakanımız Tekin, "Bu çalışmayı planlarken şöyle planlıyoruz; meslek lisemiz ve bu meslek lisemizin önünde, bu alanda uzmanlaşan, hem pişirme, hem de bunun pazarlamasını yapabilme konusunda uzmanlaşan bir meslek lisesi ve önünde de bütün bu ürünleri paylaşabildiği, herkesin de rahatlıkla misafirini götürebileceği bir hizmet alanı oluşturmak istiyoruz. Bu anlamda da İstanbul'da ilk projemizde bir aksilik olmazsa yeni eğitim öğretim yılında boğaza nazır güzel bir mekânda inşallah hayata geçirmiş olacağız" ifadelerini kullandı.

Haber Ara