Dolar

32,2296

Euro

35,1347

Altın

2.471,78

Bist

10.173,42

Kılıçdaroğlu: ABD'nin vize kararı yanlıştır

Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında ABD'nin vize kararı için açıklamada bulundu. Kılıçaroğlu, 'Amerika'nın yaptığı uygulama yanlıştır, asla doğru değildir, asla desteklemiyoruz' dedi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-10-10 14:20:14

Kılıçdaroğlu: ABD'nin vize kararı yanlıştır

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu, ABD'nin vize kararı için, "Amerika'nın yaptığı uygulama yanlıştır, asla doğru değildir, asla desteklemiyoruz" dedi. 

ABD-Türkiye arasında yaşanan vize krizine ilişkin Kılıçdaroğlu şunları kaydetti:

"CEZALANDIRILAN 80 MİLYON"

"Dış politikadaki atışmaları basın üzerinden yapmak, arka kapı diplomasisini tamamen kapatmak kimseye yarar getirmez. Amerika'da Zarraf davası var, Halk Bankası Genel Mümdür Yardımcısı orada tutuklu. Şimdi rehin alma politikası ile sorun çözülmeye çalışılıyor. Erdoğan o kadar habersiz ki, önemini o kadar az kavramış ki, emin olun okuduğum zaman kulaklarıma inanamadım. Vize krizi dolayısıyla şöyle diyor; "Karar üzüntü verici. Büyükelçinin kararı üzüntücü verici." Bir büyükelçi böyle bir karar alabilir mi? Alınan bir karar var ve çok ağır üzüntü verici ve topu sadece büyükelçinin omuzlarına yıkıyorsunuz. Başka bir şey yok. Erdoğan Amerika'ya gittiği zaman havuz medyasında bayram havası vardı, manşetlerde "Hiç olmadığı kadar yakınız. Amerika'nın yaptığı uygulama yanlıştır, asla doğru değildir, asla desteklemiyoruz. Binlerce öğrenci gidecek Amerika'ya. Bütün bunların tamamı kesiliyor. Cezalandırılan hükümet değil, 80 milyon oluyor. "

Haber Ara