Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Erdoğan’dan G20 temasları

Almanya'nın Hamburg kentindeki G20 zirvesi başladı, liderler birbirleriyle görüşmeler de gerçekleştiriyor.​

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-07-07 16:46:26

Erdoğan’dan G20 temasları

Merkel konuklarını kabul ettikten sonra, G20 liderleri, ‘Terörle Mücadele' temalı ‘retreat' toplantısında bir araya geldi.

Aile fotoğrafının çekilmesinin ardından 'Küresel Büyüme ve Ticaret' başlıklı birinci çalışma oturumu gerçekleştirildi. Hamburg Messe Konferans Merkezi'nde düzenlenen ve zirvenin ilk programı olan "Terörle Mücadele" temalı toplantı sonrasında resmi karşılama ve aile fotoğrafı çekimi gerçekleşti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya'nın Hamburg kentinde düzenlenen G20 Liderler Zirvesi kapsamında yapılan bir oturumda, ABD Başkanı Donald Trump ile bir süre görüştü. Görüşmede Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da yer aldı.

Zirvenin aile fotoğrafı da çekildi. Gelen ilk karede en çok göze çarpan ayrıntı, Rusya lideri Vladimir Putin'in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Çin lideri Şi Jinping'in arasında durması oldu.

ABD Başkanı Donald Trump, hayli kenarda kalırken, objektife bakmak yerine kendisine doğru dönen Endoneazya Başbakanı Joko Widodo ile yüz yüze geldi. Bu görüntü, sonraki karelerde düzeltildi.

‘Sürdürülebilir Kalkınma, İklim ve Enerji' konulu ikinci çalışma toplantısından sonra akşam saatlerinde liderler ve eşleri, Elbphilharmonie Konser Salonu'nda klasik müzik dinletisine katılacak.

ERDOĞAN'IN KONVOYU BEKLETİLDİ

Almanya'da kaldığı otelden ayrıldığı sırada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konvoyu durduruldu. Alman güvenlik güçleri vincin tepesinde duran adamı yakalayıp aşağıya indirdi. Güvenlik güçleri, vincin üzerinde şüpheli bir şahıs gördükleri gerekçesiyle Erdoğan'ın konvoyunu durdurduklarını açıkladı.

Alman polis ekiplerine keskin nişancılar ve helikopterler de eşlik etti. Polisler, şüpheliyi aşağıya indirdikten sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konvoyu zirvenin yapılacağı alana gitti.

Öte yandan, şüphelinin üzerinde herhangi bir silahın olmadığı belirtildi. Kelepçelenerek karakola götürülen şahsın telefonuyla fotoğraf çekmek isteyen meraklı biri olduğu tahmin ediliyor. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

Haber Ara