Dolar

32,3722

Euro

34,7418

Altın

2.394,19

Bist

10.208,65

'Derik Kaymakamını şehit eden AK Partili' iddiası

Sözcü Gazetesi Derik Kaymakamı'nın şehit edilmesi olayında bir Tahsin E. isminde bir Ak Parti'linin dahli olduğunu iddia etti.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-23 08:08:03

'Derik Kaymakamını şehit eden AK Partili' iddiası

TİMETURK | HABER MERKEZİ

Deniz Ayas imzalı haberde 10 Kasım'da Mardin Derik'te ilçe kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk'ün (35) şehit edildiği bombalı saldırı ile ilgili iki gün sonra gözaltına alınan Derik Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Tahsin E.'nin Ak Parti'li olduğu iddia edildi.

Buna göre Tahsin E. 14 Mart 2014'deki yerel seçimlerde ilçe belediyesi için Ak Parti'den belediye başkan aday adayı oldu. Parti tarafından aday gösterilmeyince de yeniden görevine döndü.

Haberde 2013 yılında Tahisn E.'nin sarf ettiği sözlere de yer verildi. Buna göre o ifadeler şu şekilde:

“Anadolu Üniversitesi Açık öğretim Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldum. İlçemizin en temel sorunlarından yıllardır göz ardı edilen başta imar sorunu olmak üzere konut, işsizlik, sanayi, ulaşım, çevre ve içme suyu gibi temel alt ve üst yapı sorunlarını, kalifiye personel gibi ekip ruhunu taşıyan teknik ve idari personel aracılığıyla şeffaf belediyecilik anlayışı ve yıllardır kamuda edindiğim bürokratik deneyimlerim ile Ak Parti'nin misyon ve vizyonuyla yerel yönetimdeki üstün başarısıyla birleştirerek çözüme kavuşturmaktır. Benim adaylığım kabul edilirse veya edilmezse dahi, belediye seçimlerinde partimizin aday göstereceği kim olursa kendim adaymışım gibi Ak Parti için canla başla çalışacağıma, burada huzurunuzda söz veriyorum.”

NE OLMUŞTU?

Derik Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk bir yıldır görev yaptığı ve son iki aydır da ‘kayyum belediye başkanı' olarak görevlendirildiği Mardin'in Derik ilçesindeki makam odasında saldırıya uğradı.

Kargoyla gönderilen ve odasına yerleştirilen bombanın infilak etmesi sonucu ağır yaralan Safitürk, kaldırıldığı hastanede şehit düştü.

Safitürk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı, babası Asım Safitürk'ün namazını kıldırdığı cenaze töreni sonrası memleketi Sakarya'nın Arifiye ilçesinde toprağa verildi.

Haber Ara