Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Davutoğlu: HDP'lilerin fezlekeleri Meclis'te

Başbakan Davutoğlu, HDP'li vekillerle ilgili fezlekelerin Meclis'e gönderildiğini söyledi. Fezleke konusunun sadece AK Parti meselesi olmadığını belirten Başbakan, 'Bütün partilerin dokunulmazlık çerçevesinde mutabakata varması gerekir' dedi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-03-06 13:46:35

Davutoğlu: HDP'lilerin fezlekeleri Meclis'te

Başbakan Ahmet Davutoğlu, A Haber'de 'Başbakan ile Gündem Özel' programında soruları yanıtladı.

Milletvekili dokunulmazlıklarına ilişkin soruyu Davutoğlu, şöyle yanıtladı:

"Öncelikle hepimizin dokunulmazlıkların çerçevesi konusunda anlaşmamız, bir mutabakata varmamız lazım. Ben, bana en aykırı fikirlere dahi sahip olsa her milletvekilinin kürsü dokunulmazlığını sonuna kadar savunmamız gerektiğini düşünüyorum ve savunuyorum da. Ne söylerse söylesin, hangi fikri beyan ederse etsin millet adına, milletin kürsüsünde konuşan kimseye dokunulmaz ama aynı şekilde bir insan olarak ve milletten meşruiyeti almış bir Hükümetin Başbakanı olarak da 29 canımızı almış olan ve bu sadece Ankara olayıyla ilgili değil diğer terör olaylarında teşmil edilebilecek şekilde, bir caniye taziye ziyaretine de dokunulmazlık çerçevesinde değerlendirmek mümkün değil."

FEZLEKELER MECLİS'TE

Bugünlerde dokunulmazlık gündemde olduğu için bu fezlekelerin gönderilmesinin sanki yeni bir durummuş gibi algılandığını ifade eden Davutoğlu, "Hayır, rutin bir işlemdir, daha önce başka fezlekeler de aynı usule göre gönderilmiştir. Bütün bunları bütçe sonrasında hep beraber değerlendireceğiz ve Meclis'e ulaşmış fezlekelerle ilgili ne yapacağımız hususunu Meclis Başkanımızla da gerekirse diğer parti temsilcileriyle de görüşürüz. Çünkü bütün Meclis'in onurunu temsil eden bir husus. Yani eminim, Cumhuriyet Halk Partisi de MHP de ve geçen gün de vurguladım HDP'nin makul ve vicdan taşıyan milletvekilleri de bu milletvekilinin bir teröristin taziyesine gitmesini kabul etmemiştir" dedi.

'BİR CANİYİ KUTSAYAN VEKİLİ MECLİS MARUZ GÖREMEZ'

"Benim vicdani kanaatim, bu ilkeler etrafında gerekli adımın atılmasıdır. Bir insan olarak, yani milletvekili olarak taşıdığımız vasıf dışında bir insan olarak da böyle bir caniyi kutsayan bir tavrın Meclis bünyesinde mazur görülmesi söz konusu olmaz. Onun için net hukuki süreç işler, bu sadece hukuki bir anlam taşır ama o hukuki süreç işlerken Türkiye'de demokratik hukuk devleti kurallarının itibarını kaybettirecek görüntünün oluşmasına izin verilmez"

'İHTİYAÇ HİSSEDİLEN YERLERDE OPERASYON YAPILACAK'

Terör operasyonlarına ilişkin Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Nereye ihtiyaç varsa orada yapılacak. Bu bir sabır gerektiren işlemdir. Nerede ihtiyaç varsa orada yapılacak. Gittiğim her yerde tek tek brifing alıyorum. Şimdi zikrederek burada şuralarda yapılacak diye dikkatlerin çekilmesini arzu etmem. Ama nerelerin kritik olduğunu biliyoruz. Bu hainlerin ve alçakların nerelere özel yığınak yaptıklarını biliyoruz. Bütün bu yığınakları da hesap ederek, ülkenin her bir yerinde İstanbul'da, Konya'da, Ankara'da, İzmir'de olan şartlar sağlanıncaya kadar ve ihtiyaç hissedilen yerlerin hepsinde bu çalışmalar yürütülecek. Ama bunlar çok sayıda değil." 

''PARALEL YAPI' İLE MÜCADELE SÜRECEK'

Başbakan Davutoğlu "Paralelle mücadele hiçbir kurum ayrımı gözetmeden bütün devlet yapısında sürecektir, sürmektedir" dedi.

SİLOPİ ZİYARETİ

Ben Silopi'de dün 5 saatten fazla kaldım, ben cuma namazında halkımla beraberdim. Daha önce minarelerden marş çaldıranlar cuma namazını hatırladılar nedense. Silopi'de hiçbirimizin üzerinde çelik yelek yoktu, biz halkımızla aramıza engel koymayız.
Halk ile terörist çok iyi şekilde birbirinden ayrılmış, Silopi bundan sonra inşallah çok mutlu olacak.

'SUR'DAKİ OPERASYONLAR NEVRUZ'A KADAR BİTER'

Sur'da devam operasyonlar Nevruz'a kalmadan biter. Nerede ihtiyaç varsa orada operasyonlar yapılacaktır.
Diyarbakır benim aşkla bağlı olduğum bir şehir oraya giderken kimseye de soracak değilim. Birkaç ilçe hariç Türkiye'de hayat normal şartlar altında devam ediyor. Nevruz yaklaştıkça saldırı talimatı verenlere halkımız izin vermeyecek.

ZAMAN'A KAYYUM ATANMASI

Bürokraside paralelle mücadele konusunda her kurum üzerine düşeni yapıyor, yapmak zorunda. Yargı organlarının aldığı kararlar uygulanmıştı

Haber Ara