Dolar

44,4724

Euro

51,8649

Altın

6.790,02

Bist

12.945,34

Bakan Gürlek'ten 'Öcalan'a özel konut' iddiasına cevap

Adalet Bakanı Akın Gürlek, İmralı'da terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan için özel bir konut yapılma durumu olmadığını söyledi.

1 Saat Önce Güncellendi

2026-04-01 13:15:52

Bakan Gürlek, TBMM'de AK Parti Grup Toplantısı öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı. DEM Parti Genel Başkanı Tuncer Bakırhan'ın İmralı'da Öcalan için konut yapıldığı şeklindeki sözlerine ilişkin Gürlek, "Öyle bir şey yok. Orada idari bir yerleşke var. Muhtemelen orada ihtiyaç doğrultusunda yeni binalar yapılabiliyor. Ama özel olarak bir konut yapılma durumu yok" diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in kendisiyle ilgili iddiaları hakkındaki soru üzerine Bakan Gürlek, "Yargı süreci başladı. Maddi tazminat davası açtık ve suç duyurusunda bulunduk. Mahkeme elbette tapu kayıtlarını getirecektir. Şu an için bir şey söylemek istemiyorum" dedi.

12. Yargı Paketi ile ilgili soruya Gürlek, "12. Yargı Paketi önce Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne sunulur, oraya sunduk. Geçtikten sonra Adalet Komisyonu, sonrasında inşallah kamuoyuna bilgilendirme yapacağız. İnfazla ilgili düzenleme yok" cevabını verdi.

Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
SON VİDEO HABER

Bakan Gürlek'ten 'Öcalan'a özel konut' iddiasına cevap

Haber Ara