Dolar

32,4778

Euro

34,8255

Altın

2.427,75

Bist

10.045,74

Baluken: Tüm dokunulmazlıklar kalksın

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, tüm milletvekillerinin dokunulmazlıkları kaldırılırsa buna her türlü desteği vereceklerini söyledi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-03-04 18:43:32

Baluken: Tüm dokunulmazlıklar kalksın

İHA'nın haberine göre, HDP Grup Başkanvekili Baluken, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Dokunulmazlıkların kaldırılması ile ilgili değerlendirmede bulunan Baluken ilkesel duruş sergilediklerini kaydederek, “Bizim gerek Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nda verdiğimiz Anayasa teklifinde, gerek Meclis Başkanlığı'na yapmış olduğumuz yazılı başvuruda, gerekse kamuoyuna yapmış olduğumuz açıklamalarda, 550 milletvekilinin dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili sürecin işletilmesinde her türlü desteği vereceğimize hazır olduğumuzu bir kez daha altını çizerek ifade etmek istiyorum. Biz hiçbir zaman dokunulmazlık zırhına bürünerek, onun arkasına saklanarak siyaset yürütmedik. HDP'li milletvekillerinin pratikte, sahada dokunulmazlığı da yok. Milletvekillerimiz sokak ortasında darp ediliyor, işkenceye maruz kalıyor, tazyikli, sulu her türlü mücadeleyi rutinleştiren anlayışla karşı karşıya kalıyor. Siyasette dokunulmazlıkla ilgili bir çerçeve çizilecekse, bu kürsü dokunulmazlığı ve düşünce, ifade ve örgütlenme özgürlüğü ile ilgili temel ve dar bir çerçeveyle sınırlı olabilir” diye konuştu.

Zaman Gazetesi'ne kayyum atamasına ilişkin soruya ise Baluken, “Bizim açımızdan son derece nettir. Basın özgürlüğünün evrensel kriterleri vardır. Her kim ki basının evrensel ilkelerini hiçe sayarak basın kuruluşlarını ya da basın çalışanlarına yönelik herhangi bir müdahalede bulunursa bu net olarak bir darbe anlayışını bizim açımızdan ifade eder. Olası böyle bir gelişmeyi de darbe sürecinin bir parçası olarak değerlendiririz" diye cevap verdi.

Haber Ara