Dolar

32,2596

Euro

34,7802

Altın

2.394,49

Bist

10.247,75

Bahçeli: Barzani ateşle oynuyor

MHP lideri Devlet Bahçeli illegal referandumla ilgili Barzani'nin ateşle oynadığını söyledi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-27 15:27:47

Bahçeli: Barzani ateşle oynuyor

MHP lideri Devlet Bahçeli IKBY'deki şaibeli referandumla ilgili açıklama yaptı.

Çelişkili açıklamaların Barzani'nin değirmenine su taşıdığını ifade eden MHP lideri, "Barzani ateşle oynadı, yanmayı da göze aldı" dedi.

Devlet Bahçeli, "Türkiye'nin askeri, ekonomik, siyasi ve diplomatik caydırıcılık vasıflarını kullanma ihtimal ve ilanının dikkate alınmaması bir diğer ağır sorundur. Devlet yönetiminden yapılan kafa karıştırıcı ve çelişkili açıklamalar Barzani'nin değirmenine adeta su taşımış, elini güçlendirmiş, manevra alanını genişletmiştir. Ekonomik yaptırımlardan askeri müdahale seçeneklerine kadar her ihtimalin masada olduğunun söylenmesi şu ana kadar somut bir mücadele şuuruna maalesef dönüşmemiştir." ifadelerini kullandı.

"SÖZÜMÜZ SENETTİR"

MHP Lideri, "En az 5 bin ülkücü gönüllü, başta Kerkük olmak üzere, Türkmenlerin yaşadığı Türk kentlerindeki varlık, birlik ve dirlik mücadelesine katılmak üzere hazır beklemektedir." dedi.

Bahçeli, Türkmenlerin sahipsiz ve yalnız olmadığını vurgulayarak "Acı verici etnik soykırıma, vatansızlığa da asla terk edilmeyeceklerini" söyledi, "Kararımız kesin, duruşumuz net, sözümüz senettir." diyerek net bir mesaj verdi.

"KERKÜK TÜRK KALACAK"

Misak-ı Milli'nin derin uykudan kalkacağını işaret eden MHP lideri, "Türklüğün yaşaması, bekasının güvenceye alınması, Türkmen yurtlarının üzerindeki kabus bulutunun dağıtılması hususunda her mihneti, her meşakkati, her çileyi göze aldığımız bilinmeli, herkes hesabını buna göre yapmalıdır. Kerkük; haydut inlerinden çıkan, terör kovuğundan fırlayan, zalim ve hain yuvalarında beslenip silahlanan insan müsveddelerine bırakılmayacaktır. Kerkük Türk kalacak, Türkmeneli huzura kavuşacaktır. Başka çıkar yol kalmamıştır. Tarihin uyanışıyla, coğrafyanın uyarısıyla, uluslararası antlaşmalardan doğan haklarımız doğrultusunda gerçek hayat alanımız olan Misak-ı Milli derin uykusundan kalkacak, zincirlerden kurtulacak, kadim emanet Türk milletine inşallah geçecektir." ifadelerini kullandı.

Haber Ara