Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

AK Partili Belediye Başkanının istifası istenmişti… İşte Enver Yılmaz krizinin perde arkası!

Ordu Belediye Başkanı Enver Yılmaz'la ilgili iddialar gündemi meşgul etmeye devam ediyor. Kurtulmuş-Yılmaz arasındaki gerginlik, 2017 yılına dayanıyor.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-09-15 11:00:00

AK Partili Belediye Başkanının istifası istenmişti… İşte Enver Yılmaz krizinin perde arkası!

Ankara, Ordu Belediye Başkanı Enver Yılmaz'ın AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş hakkında attığı tweetlerle çalkalanıyor. Kulislere göre AKP'nin Enver Yılmaz'dan istifa etmesini istediği, ancak Yılmaz'ın henüz istifa etmeye yanaşmadığı öğrenildi.

Her şey 2017'nin Temmuz ayında düzenlenen 911. Aybastı festivaliyle başladı. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz'ın korumalarıyla Ordu il Emniyet Müdürü Suat Çelik'in korumaları arasında yaşanan gerilim festivale damgasını vurmuş, medyanın gündemi haline gelmişti.

İddialara göre Ordu il emniyet müdürü Suat Çelik'in protokolde başka biri için ayrılan koltuğa oturması üzerine Yılmaz'ın Ordu Valisi Seddar Yavuz'dan Çelik'in protokol koltuğundan ayrılmasını talep etmesi, ciddi bir gerilime sahne oldu. Ordu Valisinin Yılmaz'ın bu talebini reddetmesi sonrasında Enver Yılmaz, Suat Çelik'in kaldırılması için zabıtaya emir verir. Zabıtaları geri gönderen Suat Çelik'in karşısına bu kez Yılmaz dikilir.

İddialara göre Enver Yılmaz'ın Suat Çelik'in üzerine yürümesi ve iterek tartaklamaya başlaması üzerine iki önemli ismin korumaları da birbirine girer. İşte tam o sırada protokolde dönemin Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş vardır. Bakan Kurtulmuş arbede içerisinde kalarak ezilme tehlikesi geçirir. Korumaları ve komandolar eşliğinde stattan ayrılır.

Dün medyaya yansıyan Ordu Belediye Başkanı Enver Yılmaz'ın istifasının istenmesine dair haberler öncesinde, Yılmaz'ın Kurtulmuş aleyhine attığı tweetler de dikkat çekmişti. AKP'de daha önce İstanbul, Ankara, Bursa, Düzce, Balıkesir, Niğde belediye başkanlarının istifasının istenmesinin ardından bu gelişme de sürpriz olmadı.

Haber Ara