Dolar

32,5589

Euro

34,9742

Altın

2.448,98

Bist

9.716,77

PKK'nın iddiasına fotoğraflı yanıt

PKK liderlerinden Murat Karayılan'ın iddialarına yönelik olarak TSK'dan bölgeden çekilmiş fotoğraflarla cevap geldi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-03 09:59:36

PKK'nın iddiasına fotoğraflı yanıt
Karayılan, “Davutoğlu'nun 'terörün belini kırdık' demesi gülünç bir şeydir. Madem 'belini kırdık' diyorsunuz; o zaman buyurun karayoluyla Çukurca ilçesine gelin veya şimdi Beytüşşebap'ın en yakınındaki bir tepeye çıkıp etrafa bakın. Eğer Çukurca ile Hakkari arasındaki yolu Türk devleti olarak açıp da çalıştırabiliyorsanız size 'bravo' derim" demişti.

Güvenlik kaynaklarınca, Mehmetçiğin Beytüşşebap'ın dağlarında, üs bölgelerinde nöbetleri sırasında çekilen fotoğrafları paylaşılarak, “Türk Silahlı Kuvvetleri, güvenlik kuvvetlerimiz, emniyet güçlerimiz Beytüşşebap'ta her yerde, her tepededir. Başka söz gerek yoktur” denildi.

GARA'DA 16 PKK'LI DAHA ÖLDÜRÜLDÜ

Türk Hava Kuvvetleri'nin Kuzey Irak Gara'daki PKK barınak ve depolarına yönelik olarak 25 Eylül'de düzenlediği operasyonda 19 PKK'lının etkisiz hale getirildiği açıklanmıştı.

Yapılan son istihbari değerlendirmelerde, Gara'da, 16 PKK'lının daha etkisiz hale getirildiği ve böylece öldürülen PKK'lı sayısının 35'e ulaştığı belirlendi. 3.5 saat süren Gara hava operasyonunda 6 adet F-16 uçağı görev aldı ve 13 ayrı nokta vuruldu.

Operasyonun video görüntülerinde tek füze atışı sonrasında meydana gelen çifte patlamalar dikkat çekti. Bu görüntüler, vurulan barınma alanlarının yanında mühimmat depoları bulunduğu yönünde değerlendirildi.

Haber Ara