Dolar

32,5386

Euro

34,9406

Altın

2.458,84

Bist

9.879,74

Parfüm alırken bu ifadelere dikkat!

Parfüm satın alırken Eau de Toilette, Eau de Parfum ve Eau de Cologne ifadelerini görmüşsünüzdür. Bu kavramlar kalıcılığını da fiyatını da yakından etkiliyor.

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-02-14 22:46:45

Parfüm alırken bu ifadelere dikkat!

Eğer parfüm kullanıyorsanız EDT, EDP ve EDC tanımlarını da mutlaka duymuş, görmüşsünüzdür.

Çoğu insan ise hergün parfüm kullansa da bunların ne anlama geldiğini doğal olarak bilmeyebilir. Gerçek kullanıcılar ve bilinçli kullanıcılar ise bu kavramlara çok dikkat etmektedir.
Peki bu 3 türün anlamı ve mahiyeti hatta birbirinden farkları nedir gelin birlikte bakalım:

Eau de Toilette (EDT)

Çoğunca Eau de Cologne ile aynı anlamda kullanılır. Bu ürünlerin içerisindeki parfüm esans oranı yüzde 7 ila yüzde 15 'a kadar çıkabilir ve bu oranlar her markaya göre değişkenlik gösterebilmektedir. EDC ve EDT, yaz aylarında sıklıkla tercih edilen, en popüler parfüm türü. Gün içerisinde parfümünüzü tazelemeyi düşünürseniz ve bunun için daha az bütçe ayırmak niyetindeyseniz; parfüm tercihi yapmadan evvel alternatiflere de bakının.

Eau de Cologne (EDC)

İçerisindeki parfüm esansının yoğunluğu baz alındığında, sınıflandırmanın en alt basamağında bu ürünler yer alıyor. Bu parfüm çeşitlerinde, 60 veya 70 derecelik alkol içerisinde çözünmüş olarak yüzde 1-3 civarında esans bulunur. Sıcak havalarda kalıcılık süresi nispeten kısa.Gün içerisinde sıkça kullanılmasında herhangi bir sakınca bulunmaz. Bu ürünler genellikle 200 ml'lik, yani diğer parfüm türlerine göre daha büyük şişelerde satılmakta.

Eau de Parfum (EDP)

Bu türlerde yüzde 15 – 30 esans içerikleri var. Doğrudan saçlarınıza veya kıyafetinize sıktığınızda iyi sonuç verir. Kullandığınız parfümün kalıcılığı sizin için en önemliyse tercihiniz bu yönde olmalı.

Teninize göre seçim yapmalısınız

Kullanmakta olduğunuz parfümün kalıcılığında teninizin özellikleri de etkili.
Örneğin; kuru bir cilde sahipseniz, yağlı bir cilde kıyasla parfüm kokusunun vücudunuzu terk etme süresi çok daha kısa. Cildinizin PH seviyesi de parfümün üzerinizde göstereceği etki de buna göre değişim gösterebilmektedir

Haber Ara