Dolar

34,8725

Euro

36,7333

Altın

3.035,83

Bist

10.058,47

100 km hızla giderken aracı geri vitese takınca ne olur?

Arabalar ulaşımımızı kolaylaştıran en önemli araçlardandır. Kullanıcının zevkine ve kabiliyetine göre farklı çeşitlerde araçlar bulunmaktadır. Araba kullanırken pek çok farklı düşünce akla takılmaktadır. Ama kaza veya arabaya zarar verir endişesiyle bunları yapmaktan çoğu kişi vazgeçmektedir. Peki, otomatik araçlarda 100 km hızla giderken aracı geri vitese takınca ne olur? Vitesli araçlarda 100 km hızla giderken aracı geri vitese takınca ne olur?

3 Yıl Önce Güncellendi

2022-01-29 15:15:06

100 km hızla giderken aracı geri vitese takınca ne olur?

Araç kullanımı kişiden kişiye değişmektedir. Bazı kişiler çok dikkatli araç kullanırken bazı kişiler ise dikkatli davranmamaktadır. Bu nedenle de kazalar meydana gelmektedir. Kazaların büyük bir nedeni trafik içinde tehlikeli davranışlar sergilemekten meydana gelmektedir. Bu tehlikeli davranışlardan birisi de hızlı araç kullanırken geri vitese takmak. Peki, 100 km hızla giderken aracı geri vitese takınca ne olur? İşte merak edilen haberin detayı...

Otomatik ve vitesli araçlarda 100 km hızla giderken aracı geri vitese takınca ne olur?
Discovery channel kanalının Mythbusters isimli programında seyircilerden gelen yoğun istek üzerine 100 km hızında giden otomatik bir aracı geri vitese taktılar. Programda yapılan test sonucunda aracın vites mekanizması güvenlik için bunu engelledi ve motor kendini korumaya aldı. Aynı işlemi vitesli araçta deneyen program sunucuları aracı geri vitese takamadılar. Aracı geri vitese takmaya çalıştıkları esnada aracın motorundan sesler gelmeye başladı. Ayrıca bu deneyi yapan bir kullanıcı, bu hareketin hiçbir can tehlikesi olmadığını dile getirirken, dişli kutusunun kilitleneceğini ve büyük ihtimalle volan-biyel-krank bağlantısı kırılacağını akabinde aracın stoplanmasıyla son bulacağını dile getirdi. İnternet üzerinden görüşünü paylaşan başka bir kullanıcı ise "Muhtemelen gerçekleştirilemeyecek eylem; modern şanzımanların neredeyse tümünde vites geçişini kolaylaştırmak için 2 dişli arasındaki hız farkını ayarlayan bir sistem bulunur. Siz 100 üzeri giderken geri vitese takmaya çalışırsanız duyacağınız tek şey birbirine yüksek sürat ile sürten ve zımpara yapan dişli sesi olacaktır (gaaarçç) ancak vites yerine oturmaz. Çok zorlansa bile o kadar hız farkına sahip 2 dişlinin birbirini tutması neredeyse mümkün değildir." yorumunu yaptı.

Araba sürmenin püf noktaları nelerdir?

Öncelikle işe kullandığınız arabayı, mekanizmasını tanıyarak başlamalısınız.

Trafik dilini öğrenin.

 Pratik yapın.

 İdeal oturuş ayarlarınızı yapın.

 Direksiyon hakimiyeti edinin.

 Vites değişimlerine dikkat edin.

SON VİDEO HABER

Kassam, İsrail askerlerini araçlarıyla birlikte imha etti

Haber Ara