Dolar

32,5244

Euro

34,9402

Altın

2.438,47

Bist

9.716,77

Oslo'da Müslüman öğretmene el sıkma ayrımcılığı

Norveç’in başkenti Oslo’da Müslüman bir öğretmen kadınların elini sıkarak selamlaşmayı reddettiği için işinden atıldı. Şahıs, okul yetkililerine ayrımcılık yaptıkları gerekçesiyle dava açtı.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-08-10 15:05:31

Oslo'da Müslüman öğretmene el sıkma ayrımcılığı

Norveç'te adının verilmesini istemeyen Müslüman bir öğretmen dini gereği kadınların elini sıkmaması nedeniyle işinden atıldı. Olayın ardından dava açan öğretmen kendine karşı ayrımcılık yapıldığını söyledi.

"ŞİDDETE VE IRKÇILIĞA MARUZ KALDIM"

Öğretmen geçici iş akdinin “dini temeller” üzerinde sürdürülmediğini, okulda kısa süren görevi boyunca “şiddet ve ırkçılığa” maruz kaldığını öne sürdü.

Dagsavisen gazetesine konuşan 40 yaşındaki öğretmen, İslam anlayışında bir kadına dokunmanın Peygamber tarafından yasaklandığını söyledi.

Norveç dilini çok iyi konuşan öğretmenin mesleğinde de başarılı bir kişi olduğu belirtildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan, Ekeberg okulu yetkilileri kadınlarla el sıkışmadığını bildiklerini ve onu yedek öğretmen olarak halen görevde tutuklarını belirtti.

Öğretmenin çalışkanlığı nedeniyle yıl sonuna kadar geçici pozisyonda öğretmenlik yapmasının da istendiği ifade edildi.

Ekeberg'de eski müdür olan Bente Alfheim ise gazeteye konuşarak öğretmenin işini yaparken böylesi bir muameleye maruz kalmasından üzüntü duyduğunu belirterek bazı “öğrencilerin” öğretmene kabul edilemeyecek davranışlar sergilediklerini de doğruladı.

Daha da önemlisi Norveç'in ayrımcılık karşıtı organiziasyonu OMOD öğretmenle ilgili olayı incelemeye aldı.

Haber Ara