Dolar

32,5711

Euro

34,9885

Altın

2.461,13

Bist

9.885,13

OPEC'den ittifak çağrısı

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC), Rusya ve diğer petrol üreticilerine ittifak çağrısı yaptı...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-01-27 04:00:49

OPEC'den ittifak çağrısı

Sputnik'te yer alan habere göre; Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC), Rusya ve diğer petrol üretici ülkelerle ittifak kurulması çağrısında bulundu. İttifakın petrol üretimini kısmayı ve fiyatlardaki düşüşü durdurmayı amaçlaması gerektiği ifade edildi.
 
İngiliz The Telegraph'ın haberine göre, Londra merkezli Kraliyet Uluslararası İlişkiler Enstitüsü'nün (Chatham House) konferansında konuşan OPEC Başkanı Abdullah El Badri, "Sert zamanlar, sert önlemler gerektirir. Tüm büyük petrol üretici ülkelerin müzakere masasına oturması ve çıkış yolu bulması son derece önemli" dedi. 

The Telegraph'a göre OPEC, 2014 ortalarından bu yana petrol varil fiyatlarında yaşanan 72'nci düşüşün ardından rakiplerle konuşmaya hazır olduğunu gösteriyor.

'CİDDİ FİNANSAL KAYIPLARA YOL AÇAR'

El Badri ayrıca, petrol sektöründe yatırım düşüşünün kaydedildiğini, bunun gelecekte petrol şirketleri için ciddi finansal kayıplara yol açabileceğini söyledi.

OPEC Başkanı, piyasadaki arz fazlalığının gelecekte arz krizine yol açabileceğini, bugün fiyatlarda gözlemlenen ani dalgalanmaların ise sadece spekülatörlerin işine yaradığını savundu. 

The Telegraph, mevcut petrol piyasasında aşırı arz fazlalığının gözlemlendiğini ve bu sorunun en yakın zamanda çözülmesi gerektiğini, bunun için de OPEC'in Rusya ve diğer ülkelerle anlaşmaya gitmesi gerektiğini kaydetti.

Haber Ara