Dolar

32,2621

Euro

34,7725

Altın

2.401,14

Bist

10.336,50

Ömer Halisdemir'in komutanı: Üzerindeki örtüyü kaldırdım ve...

Özel Kuvvetler Komutanı Aksakallı, darbe girişimi davasında ilk kez konuştu.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-20 18:38:00

Ömer Halisdemir'in komutanı: Üzerindeki örtüyü kaldırdım ve...

Ömer Halisdemir'in şehit edilmesine yönelik davanın 4. duruşması başladı.

Özel Kuvvetler Komutanlığı'nı (ÖKK) ele geçirmek isteyen cuntacı general Semih Terzi'yi vurarak, darbe girişiminin seyrini değiştiren Astsubay Ömer Halisdemir'i şehit eden darbecilerin yargılandığı davanın dördüncü duruşmasının görülmesine Ankara 14. Ağır Ceza Mahkemesinde başlandı.

Ömer Halisdemir'i şehit eden darbecilerin yargılandığı davanın dördüncü duruşmasında Mahkeme Başkanı İsmail Ademoğlu, tanık Özel Kuvvetler Komutanı Zekai Aksakallı'nın duruşma günü il dışında olduğunu belirterek, Aksakallı'nın beyanının alındığını bildirdi.

Aksallı mahkemeye verdiği beyanda, Ömer Halisdemir'e cuntacı General Semih Terzi'yi öldürmesini emrettiğini belirterek "Son görüşmede Semih Terzi'nin hain olduğunu söyleyerek onu vurmasını istedim" dedi.

Aksallı, Terzi'nin o gün babasının hasta olduğunu öne sürerek kendisinden izin istediğini de ifade ederek "Semih Terzi'nin 15 Temmuz günü babasının rahatsızlığı için kendisinden izin istediği, Yaşar Güler'in önüne bir not gelince ayrıldığını anlattı.

Mehmet Partigöç'ü gördüğünü ve yüzünün kıpkırmızı olduğunu gördüğünü, bir şeylerin ters gittiğini anladığını anlattı. Çok ağır sonuçları olacağından bahsetmesine rağmen Albay Ümit Bak'ın oralı olmadığını anlattı." ifadesini kullandı.

"ÖRYÜTÜ KALDIRDIM VE ALNINDAN ÖPTÜM"

Gölbaşı'ndaki ÖKK'yı ele geçirmek isteyen cuntacı general Terzi'yi vurarak darbe girişiminin seyrini değiştiren Astsubay Ömer Halisdemir'in şehit edilmesine ilişkin davanın sanıkları, geniş güvenlik önlemleri altında jandarma eşliğinde salona getirildi.

Aksakallı'nın ifadesi şöyle:

"Semih Terzi'nin 15 Temmuz günü babasının rahatsızlığı için kendisinden izin istediği, Yaşar Güler'in önüne bir not gelince ayrıldığını anlattı. Mehmet Partigöç'ü gördüğünü ve yüzünün kıpkırmızı olduğunu gördüğünü, bir şeylerin ters gittiğini anladığını anlattı. Çok ağır sonuçları olacağından bahsetmesine rağmen Albay Ümit Bak'ın oralı olmadığını anlattı. Son görüşmede Semih Terzi'nin hain olduğunu söyleyerek onu vurmasını söyledim. Astubay olmasını ben tavsiye ettim. Hatta sınavlara da ben götürdüm. Ömer Halisdemir'in cenazesini görünce Üzerindeki örtüyü kaldırdım, alnından öptüm"

 

Haber Ara