Dolar

32,3354

Euro

35,1773

Altın

2.241,88

Bist

8.729,63

Öcalan'ın avukatları bugün açıklama yapacak

22 Mayıs'ta Öcalan ile İmralı'da görüşen avukatların, bugün yapacakları açıklamada devam eden açlık grevleri ve ölüm oruçlarına ilişkin Öcalan'ın mesajını okumaları bekleniyor

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-05-26 09:58:44

Öcalan'ın avukatları bugün açıklama yapacak

Asrın Hukuk Bürosundan avukatlar Rezan Sarıca ve Newroz Uysal, 22 Mayıs'ta İmralı Kapalı Cezaevi'nde Öcalan'la görüşmüştü. Görüşmeden, Öcalan'ın görüş yasağının kaldırılması talebiyle başlayan açlık grevlerine ilişkin mesajlar çıkması bekleniyordu.

Independent Türkçe'nin haberine göre Abdullah Öcalan'ın avukatlarından beklenen açıklama bugün saat 11.00'de yapılacak.

9_9
AÇIKLAMA YAPILACAK, SORU ALINMAYACAK

Asrın Hukuk Bürosu'nun Twitter hesabından yapılan paylaşımda bugün yapılacak açıklamanın ardından soru alınmayacağı belirtildi.

Görüşme sonrası yapılan açıklamada “22 Mayıs'ta Müvekkilimiz Sayın Abdullah Öcalan ile gerçekleştirdiğimiz- görüşmede müvekkilimizi açlık grevlerine dair görüşlerini, yine onun isteği üzerine öncelikle grevcilere iletmekte ve onlarla tartışmaktayız. Bu tartışma sonuçlandığında kamuoyunun merakla beklediğini bildiğimiz bu konuda doyurucu bir açıklamayı vakit kaybetmeksizin paylaşacağız” denilmişti.

Öcalan'ın avukatlarından sonra saat 13.00'te açlık grevleri ve ölüm orucuna ilişkin tutuklular yazılı bir açıklama yapılacak. Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Leyla Güven adına ise Diyarbakır'da açlık grevinde olan HDP'li milletvekilleri tarafından açıklama yapılacak.

 

Haber Ara