Dolar

32,5683

Euro

34,9661

Altın

2.448,27

Bist

9.716,77

Nazarbayev'lerin, 100 milyon dolarlık mülklerine el koyuldu

İngiliz makamları, 'nereden buldun' yasası kapsamında Londra'da, Kazakistan eski Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev'in kızı, Senato Başkanı Dariga Nazarbayeva, torunu Nurali Aliyev'e ve Aliyev'in karısı Aida'ya ait 100 milyon dolarlık lüks mülklere el koydu.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-03-12 12:05:25

Nazarbayev'lerin, 100 milyon dolarlık mülklerine el koyuldu

İngiliz makamları Londra'da "nereden buldun" yasası kapsamında el konan bazı lüks konutların sahibini açıkladı.

BBC'nin Transparency International ve Finance Uncovered'ın ortak araştırmasına dayandırdığı habere göre, söz konusu mülkler eski Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev'in kızı, Senato Başkanı Dariga Nazarbayeva, torunu Nurali Aliyev'e ve Aliyev'in karısı Aida'ya ait.

Nazarbayev ailesi üyelerinin emlak alımına harcadığı paranın 100 milyon doların üzerinde olduğu belirtildi.

Konutların şimdiki değerinin bu miktarın üstünde olduğu tahmin ediliyor. 

Londra Yüksek Mahkemesi'nin açıkladığı bilgilere göre, konutlar Antil Adaları, Panama ve Anguilla'daki off shorelara kayıtlı. 

İngiliz makamları konutların Dariga Nazarbayeva'nın eski kocası Rahat Aliyev ve oğlu Nurali Aliyev'in yasa dışı faaliyetlerden elde ettikleri paralarla satın aldığı düşüncesinde.

Mahkeme konutlara 2019 ilkbaharında el koymuştu.

Aliyev ve Nazarbayeva 2008 yılında boşanmıştı. Nazarbayeva'nın avukatları konutların bu boşanmanın ardından satın alındığı ve müvekkileleri ile bağlantı kurulamayacağı iddiasında.

Dariga Nazarbayeva Kazakistan senatosunun başkanlığı görevini yürütüyor. 

Haber Ara