Dolar

32,5919

Euro

35,0002

Altın

2.450,97

Bist

9.766,39

NATO Iraklı askerlerin eğitimini durdurdu

NATO, İranlı komutan Süleymani'nin öldürülmesinin ardından Irak'ta verdiği askeri eğitimleri askıya aldığını duyurdu.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-01-05 13:33:37

NATO Iraklı askerlerin eğitimini durdurdu

İran Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin Bağdat'ta öldürülmesinin ardından NATO, Irak'taki eğitim faaliyetlerini askıya aldığını duyurdu. NATO Sözcüsü Dylan White, "NATO'nun misyonu sürüyor. Ancak eğitim faaliyetleri askıya alındı" dedi.

AÇIKLAMA ALMAN ORDUSUNDAN GELDİ

Deutsche Welle Türkçe'nin haberine göre Alman ordusu tarafından yapılan açıklamada kararın bölgede konuşlanan askerler için ihtiyati tedbir niteliğinde olduğunu ve Irak'ta eğitim görevi üstlenen tüm müttefik ülkeleri kapsadığı belirtildi.

EĞİTİMİN AMACI IŞİD İLE MÜCADELEYDİ

NATO'nun Irak'taki faaliyetleri kapsamında Iraklı güçler IŞİD'le mücadele hedefiyle eğitiliyordu.

NATO misyonu olarak görev yapan Almanya'nın Irak'taki Taci kampında 27 askeri bulunuyor. Almanya'nın IŞİD'le mücadele için bölgeye gönderdiği toplam asker sayısı 415. Bu askerlerin büyük çoğunluğu Ürdün'de konuşlandırılmış durumda.

Norveç'in de Suriye sınırı yakınlarındaki Anbar eyaletinde 70 askeri bulunuyor. Danimarka'nın Bağdat'ın batısında yer alan El Esed Hava Üssü'nde 130 askeri bulunurken, İsveç'in ülkenin kuzeyinde 70 askeri yer alıyor.

SÜLEYMANİ BAĞDAT'DA ÖLDÜRÜLDÜ

İran'ın önde gelen komutanlarından Süleymani, ABD güçlerinin Cuma günü Bağdat yakınlarındaki uluslararası havalimanına düzenlediği hava saldırısı sonucu hayatını kaybetmişti. ABD Başkanı Donald Trump'ın emri ile düzenlenen operasyon, Ortadoğu'da yeni bir savaşın patlak vermesi endişesine neden olmuştu.

Haber Ara