Dolar

32,5816

Euro

35,0157

Altın

2.461,25

Bist

9.906,49

Nasrallah, Süleymani ile son görüşmesinin ayrıntılarını açıkladı

Hizbullahı Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, geçen Cuma günü Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Tümgeneral Kasım Süleymani ile ABD güçleri tarafından 3 Ocak 2020'de öldürülmeden önceki son görüşmesinin ayrıntılarını açıkladı.

4 Yıl Önce Güncellendi

2021-01-17 14:35:40

Nasrallah, Süleymani ile son görüşmesinin ayrıntılarını açıkladı

Hizbullahı Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, geçen Cuma günü Devrim Muhafızları merhum Kudüs Gücü Komutanı Tümgeneral Kasım Süleymani ile ABD güçleri tarafından 3 Ocak 2020'de öldürülmeden önceki son görüşmesinin ayrıntılarını açıkladı.

qsa

Nasrallah, Al-Manar TV'nin gösterdiği "Son Buluşma" başlıklı belgesel bölümünde, "Süleymani, Lübnan ziyareti ve Hizbullah liderleriyle görüşmesi sırasında, Lübnan'dan ayrılmadan önce Halk Seferberlik Güçleri eski başkan yardımcısı Ebu Mehdi El Muhandis ile bir telefon görüşmesi yaptı" dedi.
 
Nasrallah'a göre, "Süleymani, Muhandis'ten kendisini almak için Bağdat Uluslararası Havaalanına gitmemesini istedi, oysa Muhandis, İranlı generali havaalanında şahsen kabul etmekte ısrar etti. Sonuçta her ikisi de Bağdat havaalanı civarında bir Amerikan hava saldırısında hayatını kaybetti.”

Belgesel bölümünde, "İranlı general Süleymani'nin, Hasan Nasrallah ile Ortadoğu haritasının önünde durduğu özel fotoğraflarını” yayınlandı.
 
Nasrallah, "Kasım Süleymani, komploları püskürtmek için Suriye, Irak, Yemen ve Afganistan'da bulunuyordu" dedi.

Süleymani ve Muhandis, 3 Ocak 2020'de Bağdat Uluslararası Havaalanı'nın önünde düzenlenen bir ABD saldırısında öldürüldü.

Kaynak: Almasdarnews

Haber Ara