Dolar

32,5766

Euro

35,0001

Altın

2.459,65

Bist

9.897,85

'Müslüman yasağı” davası yeniden Temyiz Mahkemesi’nde

Geçen yıl Amerika’da çeşitli alt mahkemeler tarafından yasadışı olarak hüküm verilen Trump’ın “Müslüman yasağı” davası yeniden Temyiz Mahkemesi’nde görülmeye başlanacak.

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-04-25 18:25:03

'Müslüman yasağı” davası yeniden Temyiz Mahkemesi’nde

Müslüman ülkelerden insanların Amerika'ya giriş çıkışlarına belirli bir süre için yasak getiren “Müslüman yasağı” olarak da anılan uygulamanın davası bugün yeniden Temyiz Mahkemesi'nde görülmeye başlanacak.

Üçüncü kez tekrarlanan uygulama, Trump'ın Ocak 2017'de göreve gelmesinden günler sonra karar verilerek uygulanmaya başlanmıştı. Uygulamanın amacı Çad, İran, Libya, Somali, Suriye, Yemen, Venezuela ve Kuzey Kore'den insanların Amerika'ya giriş çıkışını durdurmak içindi. Ancak görülen davada Müslüman çoğunluğa sahip ilk altı ülkenin alınması dikkat çekti. 

HAWAİ İDARESİ: ANAYASAYI İHLAL EDİYOR

Hawai idaresi Donald Trump'ı bu yasak ile Müslümanlara karşı ayrımcılık yapmakla suçluyor. Buna göre Trump yönetimi, hükümetleri herhangi bir dinin tarafında veya karşısında olmaktan men eden anayasayı ihlal etmenin yanı sıra sıkı seyahat kısıtlamalarının da göçmen yasasını ihlal ettiğini belirtiyor.

Hawaii vali Yardımcısı Doug Chin, tarafından yapılan açıklamada, "Şu anda seyahat yasağı aileleri birbirinden ayırıyor. Belirli insanları karalamak ve marjinalleştirmek için hedef alarak değerlerimizi alçaltıyor” dedi.

Geçtiğimiz Ekim ayında ABD'nin Hawai ve Maryland eyaletinde Trump'ın seyahat yasağını yasakladı. Fakat Temyiz Mahkemesi dava yeniden görülünceye kadar yasağın sürmesine izin verildi.

NEW YORK BAŞSAVCISI: HUKUKSUZ VE YASADIŞI YASAKLA SAVAŞTA ÖN CEPHEDEYİZ

New York Başsavcısı Eric Schneiderman davacılar adına yaptığı açıklamada "İlk günden beri bizim başsavcılar koalisyonumuz bu anayasal olmayan ve hukuksuz yasakla savaşta ön cephede oldular” dedi. “Başkan Trump'ın ayrımcı yasağı, hem bu gaddar politikanın kaosuna yakalanan aileleri yaralıyor hem de devletimizin yerleşimcilerinin, kurumlarının, iş yerlerinin ve ekonominin altını oyuyor” diye ekledi.

Davayı takip edenler ise yargı heyetinin Trump'ın İslam karşıtı kampanyasının retoriklerini ve tweetlerini dikkate alıp almayacağını merak ediyor

Haber Ara