Dolar

32,5555

Euro

34,9598

Altın

2.459,04

Bist

9.885,69

Müslüman temsilci İlhan Omar, Kongrede başörtüsü yasağını kaldırmak istiyor

Amerikan Kongresi’ne yeni seçilen başörtülü Mülüman İlhan Omar, Kongre’deki 181 yıllık başörtüsü yasağına karşı savaşmaya başladı.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-11-20 14:02:47

Müslüman temsilci İlhan Omar, Kongrede başörtüsü yasağını kaldırmak istiyor

TİMETÜRK ÇEVİRİ

Minnesota temsilcisi olarak seçilen İlhan Omar ABD Kongresi Temsilciler Meclisi'nde İslami hicap dahil olmak üzere Kongre'de 181 yıllık başörtüsü yasağını değiştireceğini duyurdu. Omar, bir Demokrat tarafından sunulan önerisine destek aradığını dile getirdi.

DEMOKRATLAR ISRARLA ÜSTÜNDE DURUYOR

Kural değişimi ise Demokrat Parti eski Azınlık Lideri Nancy Pelosi tarafından önerilmişti. Demokratlar dini ve medikal konular tabanında diğerlerinin başörtüsü ve başlık giymesine izin vererek yasağın kaldırılacağını dile getirdi.

Halihazırdaki Temsilciler Meclisi İlhan'ın başörtüsü takmasını yasaklayan kanunlar içeriyor. Bütün üyelerin kapalı olmaksızın binadan içeri girebileceği ve konuşma yapabileceği yasayla sabit.

YASAK İNGİLİZ GİYSİSİ OLDUĞU İÇİN ŞAPKAYA KARŞI KONMUŞTU

Yasak ise 1837'de parlamentoda bir İngiliz kostumü olan şapkanın giyilmesini engellemek için konulmuştu. Yeni yasa ise dini amaçlı baş kapamaların, Müslümanların başörtüsü de dahil, bu kuralın dışında tutulmasını sağlamayı amaçlıyor.

Hem Demokratlar hem de Cumhuriyetçiler kanadından yasağın kaldırılmasını destekleyenler olduğu belirtiliyor. Konuyu yeniden gündeme taşıyan Omar ise Somali'den mülteci olarak gelen bir ailenin çocuğu. Cumhuriyetçi rakibini adalet sisteminde reform, daha ulaşılabilir sağlık hizmetleri gibi birçok alandaki kampanyasıyla yendi. Filistin davasını destekleyen Omar aynı zamanda BDS üyesi.

Kaynak: Press TV

Haber Ara