Dolar

32,5766

Euro

35,0001

Altın

2.459,65

Bist

9.897,85

Müslüman polis, sakalını izinsiz uzattığı için tutuklandı

Başbakan Modi’nin ülkesi Hindistan’da 'skandal' ceza. Hindistan’ın Uttar Pradesh eyaletine bağlı Baipat ilçesindeki Ramala Polis Karakolu’nda çalışan Müslüman polis müfettiş yardımcısı İntişar Ali (46), yetkililerden izin almadan sakalını uzattığı için önce işindene kovuldu sonra, mahkeme kararıyla tutuklandı.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-10-24 15:14:45

Müslüman polis, sakalını izinsiz uzattığı için tutuklandı

Başbakan Narendra Modi'nin ülkesi Hindistan'da 'skandal' ceza.

Hindistan'ın Uttar Pradesh eyaletine bağlı Baipat ilçesindeki Ramala Polis Karakolu'nda çalışan Müslüman polis müfettiş yardımcısı İntişar Ali (46), yetkililerden izin almadan sakalını uzattığı için önce işindene kovuldu sonra, mahkeme kararıyla tutuklandı.

İngiliz The Independent gazetesinde dün yayınlanan bir habere göre Ali, Kasım 2019'da üst düzey yetkililerinden sakalını aşırıya kaçmamak üzere büyütmek için yeniden izin talebinde bulundu.

Ali sakalını büyütmenin “dini bir mesele” ve “adil bir talep” olduğunu belirtti. Ali tutuklanmadan önce polis karakolundan yirmi yıldan fazla çalıştı. Ancak Bajpat Polis Şefi Abhishek Singh, sakal tedbirini savundu. Sakal nedeniyle işten kovma

The Independent tarafından yayınlanan bir video mesajında, Emniyet Müdürü Pajbat Singh olay hakkında şunları söyledi: “Ali sakalını izinsiz uzattığı için kovuldu. Daha önce uyarı ve yasal uyarı notu verildi. Disiplinsizlik yüzünden işten uzaklaştırıldı ve şimdi de soruşturma altında."

Uttar Pradesh polisine göre, memurların, inançlarının temel dayanağı olduğu için, yalnızca Sihizmin takipçisi iseler sakallarını büyütmelerine izin verilir. Yetkililer bunun Müslümanlar için geçerli olmadığını söylüyor.

Ali tutuklandıktan sonra Twitter'da bir dizi destek mesajı aldı. Görevden alınmasına karşı çıkan birkaç muhalif, görevden alınmasının tek sebebinin Müslüman azınlıktan olması olduğunu belirtti.

Uttar Pradesh, merkezi hükümet gibi, Başbakan Narendra Modi'nin Hindu milliyetçisi Bharatiya Janata Partisi tarafından yönetiliyor.

Muhalefetteki Hindistan Ulusal Kongresi'nin Batı Bengal eyaletinin gençlik kanadı tarafından yönetilen bir Twitter hesabından Mondi iktidarına şu soruyu yöneletti: "Sakal bırakmayan var mı? Başbakan da sakal bırakmıyor mu? Bu yüzden istifa edecek mi?"

Ekran Resmi 2020-10-24 15.03.07

Başka bir benzer hikaye 

Öte yandan sakalını kesen Müslüman bir polis memurunun davasının, işini kaybettikten sonra birkaç yıl önce Hindistan'da Yargıtay'a ulaştığı bildirildi. Hindistan'ın batısındaki Maharashtra eyaletinde görevli bir subay olan olan Zuhairuddin Shamsuddin Bidadi, Bombay Yüksek Mahkemesi'nin yerel makamların sakal bırakmasını engellemesini onaylamasının ardından dava açtı.

Nisan 2017'de, Yüksek Mahkeme Bidadi'den sakalını tıraş etmesini ve davasının ayrıntılı bir incelemesine kadar işe dönmesini istedi ve sakalını sadece dini etkinlikler sırasında büyütme sözü verdi. Ancak, Bidadi bu teklifi reddetti ve hakimler ona bu konuda yardımcı olamayacaklarını söylediler.

Haber Ara