Dolar

32,5711

Euro

34,9885

Altın

2.461,13

Bist

9.885,13

Muhammed bin Selman'ın yeni projesi: Suudi Arabistan'da 'spor şehri' kuracak

Andy Ruiz Jr. ve Anthony Joshua'nın karşılaşacağı boks müsabakası Suudi Arabistan veliaht prensi Muhammed bin Selman'ın 'spor şehri' projesini gündeme getirdi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-12-04 14:30:00

Muhammed bin Selman'ın yeni projesi: Suudi Arabistan'da 'spor şehri' kuracak

Boks dünyasının iki önemli ismi Andy Ruiz Jr. ve Anthony Joshua'nın kozlarını paylaşacağı Dünya Ağır Siklet Boks Unvan karşılaşması 6 Aralık Cumartesi günü saat 19.00'da başlayacak. Mücadele, S Sport Plus ekranlarından naklen yayınlanacak.

Suudi Arabistan'da gerçekeleşecek bu tarihi müsabakanın popülaritesi, ülkede yeni bir projeyi gündeme getirdi.

400 MİLYAR STERLİN BÜTÇE AYIRDI İDDİASI

Hürriyet'in aktardığıa habere göre Suudi Arabistan veliaht prensi Muhammed bin Selman, yeni bir spor şehri için kolları sıvadı. Andy Ruiz Jr- Anthony Joshua maçının tüm dünya tarafından gördüğü ilgiyi fırsata çevirmek isteyen Muhammed bin Selman, söz konusu spor şehri projesi için 400 milyar sterlin bütçe ayırdığı iddia ediliyor.

SUUDİ ARABİSTAN'I SPOR ORGANİZASYONLARI İÇİN MERKEZ HALİNE GETİRMEK İSTİYOR

Suudi Arabistan'ı, bu maçtan sonra spor organizasyonları için bir cazibe merkezi haline getirmek isteyen Selman'ın çalışmalara iki yıl önce başladığı ortaya çıktı.

ÖZERK BİR YAPI OLACAK

Hükümet, spor şehrinin yönetiminin ülkenin geri kalanından bağımsız olarak bir nevi özerk yapı olmasını hedefliyor.

Şehirde alkol ve kadınlar konusunda Suudi Arabistan yasalarının geçerli olmayacağı belirtiliyor. Haberde şehre "Neom" ismi verileceği belirtildi.

Özellikle Formula 1, kadın, işçi ve basın haklarının yetersiz olduğu gerekçesiyle Suudi Arabistan'da yarış organize etmiyor. Formula 1 yayın haklarının sahibi Liberty Media son olarak Suudi yetkililerden kadın haklarında eşitlik, işçilerin şartlarında iyileştirme ve basın özgürlüğünde ilerleme kaydedilmesini talep etmişti.

Öte yandan İspanyol televizyon kanalı RTVE ise Cidde'de organize edilecek olan ve Barcelona - Real Madrid - Atletico Madrid - Valencia'nın katılacağı İspanya Süper Kupası'nı yayınlamayı reddetmişti.

Spor şehrinin Selman'ın kurmaya çalıştığı eğlence şehri olduğu tahmin ediliyor. Muhammed bin Selman'ın Ilımlı İslam ve Vizyon 2030 projeleri kapsamında böyle bir şehir kurmaya çalıştığı biliniyordu. Fakat kimilerine göre bu durum Suudi Arabistan'da Pandora'nın Kutusu'nu açacak bir hamle olacak. Çünkü Muhammed bin Selman'ın adımları Suudi Arabistan'ın Ulema sınıfıyla karşı karşıya gelmesi anlamına geliyor. Ulema, en çok da kurulacak şehrin yasalarının şeriat kurallarından ayrı bir yargı sistemine bağlı olması durumuna kaşrı çıkıyor.

(Habere gitmek için fotoğrafa tıklayınız)

1308568_2

Haber Ara