Dolar

32,2344

Euro

34,7543

Altın

2.393,24

Bist

10.247,75

Müezzinoğlu: Millete bedel ödetilmemeli

Bursa'da Kapalıçarşı esnafını ziyzaret eden Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, sürecin millete bedel ödetilmeden yürütülmesi gerektiğini söyledi.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-13 20:37:36

Müezzinoğlu: Millete bedel ödetilmemeli

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, koalisyon tartışmalarına ilişkin, "Bu millete bedel ödetmeden siyasilerin bu milletin geleceğini doğru şekilde değerlendirmesi gerekir" dedi.

Müezzinoğlu, Bursa Kapalıçarşı esnafını ziyaret etti. Burada esnaf ve vatandaşlarla sohbet eden Müezzinoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, ziyaretinin amacının vatandaşlarla bir araya gelip, onlara teşekkür etmek olduğunu söyledi.

Geçen hafta bugün, bu saatlerde seçim öncesi son konuşmaları yaptıklarını hatırlatan Müezzinoğlu, "Pazar günü de vatandaş konuştu. Ama neticede siyasetçi milletle bir arada olmak zorunda, vatandaşla irtibatını kesmemek zorunda. Yalnız 'Bize oy ver değil, bize oyunu verdin bundan sonra ne bekliyorsunuz?' sorusunu sormak durumundayız. Bir taraftan teşekkür edelim, bir de 'Ne bekliyorsun sonuçları sen nasıl yorumluyorsun, bu sonuçlardan sonra bizden ne yapmamızı bekliyorsun?' birazcık da onun değerlendirmesini yapıyoruz arkadaşlarımızla" diye konuştu.

Müezzinoğlu, bundan sonraki süreçte, ülkeye ve millete bedel ödetmeden sağduyu ile hareket etmek gerektiğini vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Vatandaş, 'Onun nasıl olacağını siz bulun' diyor. İnşallah önümüzdeki 10-15 gün içinde nasıl olacağını yine milletten sorumluluk üstlenenler bulacaktır. Siyasiler, bir çözüm üretmek zorunda. Vatandaştan vekalet istediler vatandaş da vekaleti verdi. Ama tek bir partiye tek başına iktidar vermedi. Dolayısıyla bütün partiler şimdi 'Millet ne bekliyor, millet adına sorumluluklarımız nelerdir, bu milletin yarınlarını birlikte nasıl daha iyi yapabiliriz?' ile ilgili değerlendirmelerini yapacak. Ümit ediyorum, seçim akşamı da söyledim; bu millete bedel ödetmeden siyasilerin bu milletin geleceğini doğru şekilde değerlendirmesi gerekir. İnşallah bu anlamda da yine 'Samimiyeti ve milleti merkeze alan ülkenin gelişmesini, büyümesini merkeze alan yarınların daha iyi olmasını hedefleyen bir anlayış ile 15 gün veya 1 ay içerisinde çözüm üretir' diye bekliyorum. Zaten çözüm üretilemezse millet yine yeni bir çözüm için gerekli değerlendirmeleri yapar."

Bakan Müezzinoğlu'na Vali Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bazı milletvekilleri ve partililer eşlik etti.

Haber Ara