Dolar

32,2265

Euro

35,0556

Altın

2.509,19

Bist

10.643,58

Filistin üzerinden Batı'ya yayılan İslam

İspanya İslam Cemaati Derneği ve Granada Cami Vakfı Başkanı Umar del Pozo, Filistin davasının insanların kafasında soru işaretleri yarattığını söyledi.

2 Hafta Önce Güncellendi

2024-05-08 23:10:57

Pozo, "Belki Avrupalılar gerçeği ilk kez görmeye başladı," dedi ve her hafta güney Endülüs bölgesindeki caminin İslam'a bir veya iki yeni dönüşüm gördüğünü de sözlerine ekledi.

Del Pozo, Filistin meselesinin aynı zamanda İslam hakkında zaten bir şeyler bilenler arasında Müslümanlara karşı sempati uyandırdığını da belirtti.

Del Pozo, "İsrail'in saldırılarını ve yalanlarını görüyorlar. Bunun sonucunda hem kendi akıllarına takılan hem de çevrelerindeki insanlarla ilgili daha fazla soru sormaya başlıyorlar" dedi.

Filistinlilerin evlerine dönme isteği ve mücadelelerinin bu sorgulamaya manevi bir boyut kattığını da sözlerine ekleyen Pozo, bu durumu "İnsanlar İslam'ı böyle keşfediyor," diye açıkladı.

Del Pozo şöyle devam etti:

"Filistin'de olup bitenleri Hıristiyan komşularımıza da anlatıyoruz. Gösteriler sırasında sorular soruyorlar ve İslam'ı öğrenmeye çalışıyorlar. İslam'ın daha çok ilgi gördüğünü söyleyebilirim. Bu sadece İspanya'da değil, tüm Avrupa'da var. Bu konuda sesini yükseltiyor."

İslam'a geçiş

26 yaşındaki Nahuel Calderon, kız arkadaşından İslam hakkında daha fazla şey öğrendiğini ve yakın zamanda din değiştirdiğini söyledi.

Calderon, "Artık daha fazla iç huzuru bulduğumu, daha iyi bir hayat yaşadığımı söyleyebilirim" dedi.

İspanya'da, İslam'a geçen 4.000 İspanyol ve onların üçüncü nesil çocukları da dahil olmak üzere yaklaşık 37.000 Müslümandan oluşan bir topluluk bulunuyor.

İspanya'da Fas, Pakistan, Bangladeş, Senegal ve Cezayir kökenli yaklaşık 3 milyon Müslüman bulunuyor. Müslümanlar çoğunlukla Katalonya, Valensiya, Endülüs ve Madrid'de yaşıyorlar.

Haber Ara