Dolar

32,2348

Euro

34,9794

Altın

2.508,60

Bist

10.643,58

Sevan Nişanyan'dan okul müdürünün öldürülmesine tepki çeken yorum

İstanbul'da özel bir lisenin okul müdürü İbrahim Oktugan'ın, yabancı uyruklu bir öğrencisinin silahlı saldırısıyla öldürülmesine ilişkin yorumda bulunan Sevan Nişanyan, sosyal medyada gündem oldu.

2 Hafta Önce Güncellendi

2024-05-08 21:26:00

Sevan Nişanyan'dan okul müdürünün öldürülmesine tepki çeken yorum

İstanbul Eyüpsultan Alibeyköy Mahallesi Beste Sokak'taki özel lisede yabancı uyruklu öğrenci Y.K., okuldan atılmasından sorumlu tuttuğu okul müdürü İbrahim Oktugan'a (74) silahla ateş ederek ağır yaralamıştı. Oktugan, kaldırıldığı hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

okul

"Hayati vücut bölgesine hedef alarak iki el ateş etti"

Olaya ilişkin detaylar savcılığın sevk yazısında ortaya çıktı.

Sevk yazısında, öldürülen Oktugan ile Y.K. arasında okulda ilişiğin kesilmesi ve aralarında geçen tartışma dolayısıyla husumet beslediğinin anlaşıldığı, 2023 Aralık ayında gerçekleşen olay sonrasında suça sürüklenen çocuğun ulaştığı ruhi sükunete rağmen fiilini planladığı şekilde icra ettiği, böylece Y.K.'nin eğitimci Oktugan'ı silahla hayati vücut bölgesine hedef alarak 2 el ateş ettiği ve hayatını kaybetmesine neden olduğu belirtildi.

İfadesi ortaya çıktı

İstanbul Cumhuriye Başsavcılığınca ifadesi alınan Y.K.'nin, öldürme amacı olmadığını ve pişman olduğunu söylediği öğrenildi.

1_532

Y.K. ifadesinde şunları anlattı:

"Hatırlayamadığım bir tarihte sınıfımdayken disiplin cezalarından dolayı annemin geldiğini öğrendim. Müdür İbrahim Oktugan'ın odasına gittim annemle birlikte oturuyorlardı. Ben anneme Arapça bir şeyler söylemek istediğim esnada 'Burası Türkiye Cumhuriyeti benim okulumda kimse bu şekilde başka dil konuşamaz.' diye karşı çıktı ve anneme hakaret etti. Aramızda sözlü bir tartışma yaşandı detayını hatırlamıyorum ancak fizik tartışmaya dönmedi. Annemin üzerine yürümesi üzerine biz de polisi aradık ve daha sonra okulu terk ettik."

"Yaşananları kendime yediremedim"

"Bu olaydan sonra bir daha okula dönmedim. Anneme yapmış olduğu bu olaydan dolayı yaşananları kendime yediremedim." diyen Y.K. şöyle devam etti:

"Olaydan bir gün önce aynı okulda okuyan aynı zamanda Abdulsamet A.'nın kuzeni olan G.A.‘yı gördüm. O okulda okuyan birini görünce yaşadığım bu olay aklıma geldi, tekrar sinir oldum. Hala okulda olduğu öğrenince, 'Gelip dövsem iyi olmaz mı' dedim. O da 'Çok iyi olur kanka karnına vurursun. Hatta bacağına vurursan ölmez karnına sık.' dedi. Ben de Gaziosmanpaşa'da Mehmet K. isimli şahıstan 10 bin TL karşılığında aldığım tabanca ile okula gitmeye karar verdim. Kimseyi bir şey söylemeden hızlı bir şekilde odasına geçtim. Masada oturuyordu. Beni görünce ayağa kalktı.

"Amacım öldürmek değildi, dövmekti"

Amacım ayaklarından vurmaktı ama bir anda kolunu dirseğini kırıp kendi yüzüne doğru havaya kaldırınca bana vuracağını düşünerek koluna doğru ateş ettim. İki tane mermi vardı ikisi de karnına geldi. Bana saldıracağını düşünerek ateş ettim. Daha sonra hızlı bir şekilde odadan çıkıp kapıya yöneldim. O esnada peşinden kimsenin gelmemesi için silahı yere doğrultarak peşimden gelmeyin dedim. Silahın içi boştu kim olduğunu bilmediğim bir çocuk kapıyı açtı. Amacım öldürmek değildi, amacım dövmekti. Bana karşılık verince kendimi korumak için silahı kullandım.

"Tabancayı ve telefonu Alibeyköy Barajı'na attım"

Kullandığım tabancayı ve telefonu Alibeyköy Barajı'na attım. Sosyal medyada paylaşmış olduğum başkasının sesi olan kafasına sıktığım sözleri olan görüntümü olaydan iki gün önce paylaşmıştım. Olaydan sonra kimseyi arayıp yardım istemedim. Öldürme kastım yoktur. Pişmanım."Olayın ardından sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan yazar Sevan Nişanyan'ın yorumu tepki çekti.

Sevan Nişanyan'ndan tepki çeken paylaşım:

Paylaşımında İbrahim Oktugan'ın fotoğrafına yer veren Sevan Nişanyan, fotoğrafta Oktugan'ın arkasında yer alan Mustafa Kemal Atatürk fotoğrafına işaret ederken cinayeti savundu.

"KEMAL POSTERİNDEN GÜÇ ALANLAR"

Nişanyan'ın paylaşımları:

"Kemal posterinden güç alanlar arasında sadizm, puştluk, zalimlik olanı postersizlerin on ila yüz katıdır. Bilimsel gerçek.

Çünkü arkasında o güç olduğu sürece kimsenin karşı koymaya veya cevap vermeye yeltenmeyeceğine güvenirler. 'Kes sesini köpek' diyemezsin. Tokat atamazsın. İşten kovduramazsın. Arkalarında kazık gibi Devlet'in ikonu var. O yüzden pisleştikçe pisleşirler. Puştlaştıkça puştlaşırlar. Dört beş sene idmandan sonra kişilikleri sırf pislikten ibaret kalır."

"ÖLDÜRMEK BİR YÖNTEM OLABİLİR"

"Genç bir insanın hayatını bilerek ve isteyerek kaydıran birinin orantılı şekilde cezalandırılması doğrudur. Bazı koşullarda öldürmek bir yöntem olabilir. 11 yıllık okul hayatımda belki 60 öğretmen tanıdım. En az yirmisi kompleksli, sadist, cahil, içten pazarlıklı puştlardı. Birini dahi imha etmeğe cesaretim yetmediği için hep kendimi suçlarım. Öldürülen İbrahim Bey'i tanımam etmem. Ama arkasına aldığı posteri iyi tanıyorum."

2_565

Ekran Alıntısı_732

Haber Ara