Dolar

32,5683

Euro

34,9661

Altın

2.448,27

Bist

9.716,77

Moritanya Cumhurbaşkanı Mohamed Ould Abdel Aziz, Ocak ayında Suriye'yi ziyaret edecek

Suriye'ye resmi bir ziyaret gerçekleştirecek olan Moritanya Devlet Başkanı Mohamed Ould Abdel Aziz, Şam'a giden ikinci Afrika devlet başkanı olacak.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-01-05 15:34:55

Moritanya Cumhurbaşkanı Mohamed Ould Abdel Aziz, Ocak ayında Suriye'yi ziyaret edecek

Timetürk Çeviri

Nouakchott ve Şam, Mart 2011'de Suriye ayaklanmasının başlamasından bu yana güçlü bağlar sürdürdüğü halde, Moritanya başkanlığına yakın bir kaynak tarafından açıklanan ilk resmi ziyaret olacak. Nouakchott, tüm baskılara rağmen Şam'la ilişkilerini sürdürüyor.

Başkan iki gün sürecek resmi bir ziyaret için Ocak ortasında önce Suriye'yi ziyaret edecek. Kaynak AFP'ye tam tarihin belli olmadığını fakat ziyaretin gerçekleşeceğini söyledi. Şu anda görünen, Moritanya devlet başkanının bu ziyareti 16- 20 Ocak tarihleri ​​arasında Beyrut'ta Arap Birliği üyelerini bir araya getirecek ekonomik ve sosyal zirveden önce yapılacağı yönünde.

Moritanya, Suriyeli protestocuların kanlı çöküşünün ardından Körfez'dekiler de dahil olmak üzere birçok Arap ülkesi tarafından savunulan Beşar Esad rejiminin boykot hareketini izlememişti. Şam'daki elçiliğini, tıpkı Nouakchott'taki Suriye elçiliği gibi açık tuttu.

Kaynak: Alain Chémali, Franceinfo

Haber Ara