Dolar

32,2706

Euro

34,7857

Altın

2.396,83

Bist

10.247,75

Milli buz hokeycilerin gözü altın madalyada

Milli buz hokeycilerin gözü altın madalyada

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-31 12:07:02

Milli buz hokeycilerin gözü altın madalyada
AHMET OKATALI - Buz Hokeyi Milli Takımı, Meksika'da ocak ayında yapılacak 20 Yaş Altı Dünya Şampiyonası'nda altın madalyayı hedefliyor.

Türk Milli Takımı, Uluslararası Buz Hokeyi Federasyonu tarafından 15-24 Ocak tarihlerinde Meksika'da düzenlenecek 20 Yaş Altı Dünya Şampiyonası'na, Erzurum'daki Buz Hokeyi Arena'da hazırlanıyor.

Milli Takımlar Antrenörü Keith McAdams gözetiminde çalışmalarını sürdüren 20 yaş altı millilerin hedefi, Meksika'da altın madalya kazanarak bir üst gruba yükselmek.

Şampiyondan bir hafta önce Meksika'ya gidecek milli takım, son etap kamp çalışmalarını burada tamamlayacak.

Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı Bülent Akay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 20 Yaş Altı Milli Takımı'nın, geçen ocak ayında Yeni Zelanda'da yapılan Dünya Şampiyonası grup eleme maçlarında başarılı sonuçlar çıkardığını belirterek, bu yıl şampiyon olmayı hedeflediklerini kaydetti.

Takımın sabah ve akşam olmak üzere günde beş saat antrenman yaptığını belirten Akay, "Sporcularımızın moral ve kondisyon seviyesi iyi durumda. Ligler başladığında antrenman ve maçlarla beraber tecrübeleri daha da artacak" dedi.

- Takım, madalyalı gençlerle güçlendi

Antrenör McAdams da geçen yıla göre bu yıl daha kuvvetli bir takıma sahip olduklarını belirterek, hedeflerinin Meksika'daki grup maçlarını şampiyon tamamlamak olduğunu vurguladı.

Takımlarının Yeni Zelanda'da çok az farklarla kaybettiği maçlar olduğuna işaret eden McAdams, şunları kaydetti:

"18 Yaş Altı Milli Takımımız geçen mart ayında Yeni Zelanda'da altın madalya kazandı. O ekipten birçok oyuncu bu yıl 20 yaş altında yarışacak. Bu bizim için büyük bir avantaj. 18 yaş altında aldığımız altın madalyayı bu sene 20 yaş altında almak istiyoruz."

Haber Ara