Dolar

32,5766

Euro

35,0001

Altın

2.459,65

Bist

9.897,85

Midyat'ta tepki yürüyüşü

Mardin'in Midyat ilçesinde bir grup vatandaş PKK'ya tepki yürüyüşü gerçekleştirdi...

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-10 00:04:35

Midyat'ta tepki yürüyüşü

Mardin'in Midyat ilçesinde bir grup vatandaş, PKK mensuplarınca bir polisin öldürüldüğü, bir polisin de ağır yaralandığı hain saldırıya tepki gösterirken, ellerinde Türk bayrakları ve pankartlarla "teröre lanet" yürüyüşü yaptı.

"Teröre lanet" yürüyüşü yapan Midyatlılar, hayatını kaybeden memuru Sercan için gıyabi cenaze namazı kıldı

İlçe halkı, polis memuru Abdullah Ümit Sercan'ın öldürüldüğü saldırıya tepki gösterdi. Tepkisini dile getirmek isteyen bir grup vatandaş, Estel Mahallesi'nde toplanarak, ellerinde Türk bayrakları ve teröre tepki cümlelerinin yazılı olduğu pankartlarla saldırının gerçekleştirildiği sokağa yürüdü. Bu sırada, gruba destek veren bazı vatandaşların evlerine ve iş yerlerine Türk bayrağı astığı görüldü.

Saldırının düzenlendiği alanda bir dakikalık saygı duruşunda bulunan ve İstiklal Marşı söyleyen grup, "şehitler ölmez vatan bölünmez", "polise kalkan eller kırılsın", "vatan sana canım feda" ve "kahrolsun PKK" sloganları attı.

Zaman zaman tekbir getiren grup, şehit Sercan için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Tek vatan, tek millet, tek devlet, tek ülke

Abdülhakim Dündar adlı vatandaş, grup adına yaptığı açıklamada, "Bizler millet olarak, vatanını seven insanlar olarak, buranın bir çocuğu olarak birlik olmalıyız, dirlik olmalıyız, tek vücut olmalıyız. Haince, hunharca, kalleşçe, adice, arkasından vurulan şehidimizi anmak zorundayız. Bizim bizden başka kimsemiz yoktur. Tek vatan, tek millet, tek devlet, tek ülke" ifadelerini kullandı.

Açıklamanın ardından gruptakiler, Nusaybin yolu üzerindeki emniyet müdürlüğü önüne yürüdü. Burada da terör örgütü PKK aleyhine slogan atan vatandaşlar, taşıdıkları Türk bayrağını polislere teslim edip, başsağlığı diledi.

Dün gece devriye görevi yaparken şüpheli bir aracı durdurmak isteyen ekibe, araçtan bölücü terörörgütü mensuplarınca uzun namlulu silahlarla ateş açılması sonucu polis memuru Abdullah Ümit Sercan'ın ağır yaralanmış, Sercan, Midyat Devlet Hastanesi'ndeki müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı.

Haber Ara