Dolar

32,5800

Euro

34,9933

Altın

2.452,38

Bist

9.716,77

Merkel özel hayatının sırlarını açıkladı: Evde çamaşırları kim yıkıyor?

‘Demir Kadın’ lakaplı Alman Başbakanı Angela Merkel, bir dergiye verdiği röportajda, çamaşırhaneden kocasının sorumlu olduğunu söyleyerek özel hayatının sırlarını açığa çıkardı.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-12-05 09:26:20

Merkel özel hayatının sırlarını açıkladı: Evde çamaşırları kim yıkıyor?

‘Demir Kadın' lakaplı Alman Başbakanı Angela Merkel, bir dergi ile yaptığı röportajda, çamaşırhaneden kocasının sorumlu olduğunu söyleyerek özel hayatının sırlarını açığa çıkardı.

Merkel, telsizle yapılan hafif bir sohbet sırasında, “bir demir kadının kıyafetlerini ne zaman yıkamayı tercih ettiğine” ilişkin bir soruya gülümseyerek yanıt verdi: “Kimyager kocam çamaşırları yıkar, bu konuyla ilgilenir ve genellikle yapar. Evin duvarlarının kalın olmasını tercih ediyorum, böylece akşam ortaya çıkan gürültüyü kimse duymasın ve rahatsız edilmesin."

Angela Merkel ayrıca kocası için yemek yapmayı “gerçekten sevdiğini” açıkladı: “Güveçler, şnitzel, çeşitli balık yemekleri - özellikle hepsinde iyi. Ben de kek pişirmeyi severim. Kimse evimi tatminsiz terk etmedi.”

Almanya Başbakanı Merkel'in 1998'den beri kimya uzmanı Joachim Sauer ile evli olması ve eşinin kişisel hayatlarını medyadan uzak tutmayı tercih etmesi dikkat çekici. 

Sauer'a gelince, büyük bir bilim adamı ve Almanya'da tanınmış olmasına rağmen, spot ışıklarının altında görünmeyi tercih etmiyor ve nadir durumlar dışında Merkel'in yanında görünmüyor. 

Alman web sitesi DW, ikilinin 1980 yılında, Merkel'in fizik alanında doktora yaptığı Berlin Bilimler Akademisi'nde, kocasının alanında düzinelerce ödülü bulunan bir bilim adamı ve kimyager olduğunu yazdı.

Merkel kocası Sauer, 1949'da usta bir şekerlemecinin oğlu olarak doğdu. Sauer'in kariyeri 1967'de Berlin'deki Humboldt Üniversitesi'nde kimya okuyarak başladı. Eski Doğu Almanya'nın yönetimi sırasında, eski Birleşik Sosyalist Parti üyesi olmayan birkaç uluslararası tanınmış bilim insanı arasında sayılıyordu. Birkaç önemli görevde bulunduktan sonra, bugün Berlin'deki Humboldt Üniversitesi'nde kuantum kimyası alanında bir grup araştırmacıyı yönetiyor.

2015 yılında Angela Merkel'in, hoşgörülü mülteci politikası sayesinde Nobel Barış Ödülü'nü kazanabileceğine dair bazı söylentiler hakim olduğunda, bilim insanları arasında Joachim Sauer'in Nobel Kimya Ödülü'nü alabileceği dolaştı. 

Joachim Sauer ve Merkel 30 Aralık 1998'de Berlin'de evlendi ve bu evlilik her ikisinin de ikinci evliliği. Sauer'un ilk eşinden iki çocuğu var. Sauer, Angela Merkel'den beş yaş büyük.

Joachim Sauer'in kişiliği hakkında Merkel'in onun hakkında söylediği şey dışında çok az şey biliniyor: "Her zaman siyaset hakkında konuşmuyoruz, ancak dolaylı olarak iyi bir danışman olarak kalıyor."

Ortak opera ve doğa tutkusu olan çift, yaz aylarında yıllarca yürüyüş yapmak ve dinlenmek için Güney Tirol'e seyahat ediyor.

Kaynak Arabicpost

Haber Ara