Dolar

32,5683

Euro

34,9661

Altın

2.448,27

Bist

9.716,77

Marmara Belediyeler Birliği ve Kızılay'dan Üsküp'e yardım

Marmara Belediyeler Birliği ve Kızılay'dan Üsküp'e yardım

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-19 12:27:43

Marmara Belediyeler Birliği ve Kızılay'dan Üsküp'e yardım
Marmara Belediyeler Birliği üyesi belediyeler ve Kızılay, 6 Ağustos'ta yaşanan sel felaketi dolayısıyla Üsküp'e 5 TIR yardım malzemesi yolladı.

Makedonya'nın Üsküp şehrindeki 6 bölgede meydana gelen selden etkilenen aileler için ilk etapta gıda, temizlik malzemeleri ve giysilerden oluşan yardım kolileri gönderildi.

Marmara Belediyeler Birliği üyesi belediyeler, yardım kampanyasının ikinci aşamasında ise ev eşyaları ve Kurban Bayramı'nda kurbanlık et dağıtımı için hazırlıklara başladı.

Kızılay'ın Akfırat'taki deposunda AA muhabirine konuşan Kızılay Genel Başkan Yardımcısı İsmail Hakkı Turunç, sel felaketinin yaşandığı ilk andan itibaren Üsküp'te yardım çalışmalarına başladıklarını belirterek şöyle konuştu:

"İnsanların yaşam alanları tamamen deforme olmuş. Evlerine, iş yerlerine, hastanelerine, ibadethanelerine, okullarına yağmurla birlikte selin getirdiği atıklar girmiş. İnsanlar bir an önce oraları temizleyip evlerine girmek istiyorlar. Tabii cam çerçeve kırılmış, beyaz eşya ve kullandığı diğer tüm eşyalar deforme olmuş. Hasar tespiti devam ediyor, ama 3 bin 500 evin tespiti yapılmış. Biz de Kızılay olarak ilk günden itibaren oradaydık."

Turunç, "Önce insanların yaşam alanlarını temizlemesi için hijyen malzemelerine ihtiyaçları vardı, bunları temin edip, oradaki Kızılhaç'la birlikte dağıtımını yaptık. Ayrıca İBB'nin de 14 araç ve 41 personellik ekibi de temizlik çalışmalarına katılıyor" dedi.

Evlerde görülen maddi hasarın 3 bin ila 5 bin avro arasında arasında olduğunu ifade eden Turunç şöyle devam etti:

"Bursa Büyükşehir Belediyemiz bir yardım ekibi göndermişti. Eyüp Belediyesi 4 TIR yardım gönderdi. Kızılay olarak bugün de Marmara Belediyeler Birliği'nin bize vermiş olduğu 5 TIR yardım malzemesini de yola çıkaracağız. Gıda, hijyen ve giyim malzemeleri var. Bunlar ilk etap ihtiyaçları tabii. Asıl Marmara Belediyeler Birliği ve Türkiye Belediyeler Birliği'nin bizim önerimizle başlattığı bir kampanya var. Daha çok beyaz eşya, çekyat, kanepe, halı gibi ev eşyaları için bir kampanya başlattık."

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve AFAD'ın da eşya kampanyasına ciddi oranda destek olacağını belirten Başkan Turunç, Üsküp'teki ailelerin kurban bayramına buruk girmemesi için ellerinden geleni yaptıklarını kaydetti.

Üsküp için kurban bayramına yönelik bir kampanyalarının daha olduğunu belirten Turunç şunları ifade etti:

"Balkan ülkelerinin tamamında kurban kesiyoruz. Ama bu kez bölgenin ekonomik olarak yaşadığı sıkıntıdan dolayı ekstra oraya bir kampanya başlatmış olduk. Ona da belediye başkanlarımız taahhütlerde bulundu. 100 büyükbaş hayvan keseceğiz, 400 büyükbaş hayvan için de Marmara Belediyeler Birliği'nin kampanyası başladı."

Haber Ara