Dolar

32,5687

Euro

34,9965

Altın

2.460,92

Bist

9.897,75

Londra nasıl başka bir 'Wuhan'a dönüştü?

Filistinli ünlü gazeteci Abdel Bari Atwan, 'Yeni koronavirüsünün hızla yayılan 'türü' dünyanın kafasını karıştırıyor ve salgının 'sanayileşmesi' ile ilgili komplo teorilerini canlandırıyor. Londra nasıl başka bir Wuhan'a dönüştü? Ve neden tehlikeli virüs bir kuluçka makinesiydi? Peki ya çoklu aşılar? Başa döndük mü?' diye soruyor.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-12-22 11:20:00

Londra nasıl başka  bir 'Wuhan'a dönüştü?

Filistinli ünlü gazeteci Abdel Bari Atwan, "Yeni koronavirüsünün hızla yayılan 'türü' dünyanın kafasını karıştırıyor ve salgının 'sanayileşmesi' ile ilgili komplo teorilerini canlandırıyor. Londra nasıl başka bir Wuhan'a dönüştü? Ve neden tehlikeli virüs bir kuluçka makinesiydi? Peki ya çoklu aşılar? Başa döndük mü?" diye soruyor. 

Abdel Bari Atwan'ın, İngiltere'deki salgın ile ilgili 'Raialyoum''da yayımlanan makalesi:

Dünyada hüküm süren iyimserlik, korona salgınından bağışıklık için etkili aşılara ulaşmaya hazır olduğunun haberinin ardından, yedi milyardan fazla insanın, hayata normal dönüşüne yol açtı.

Kötü haber bu kez İngiltere'den geldi. Başbakan Boris Johnson, acil bir basın toplantısında, virüsün daha ölümcül ve yayılması daha hızlı olan yeni bir türünün keşfedildiğini, Londra'daki tüm yaşam tesislerinin kapatılmasının ve neredeyse tamamen sokağa çıkma yasağının dayatıldığını duyurdu.
 
 ***

En tehlikelisi, bu tür hakkında dolaşan bilgilerin çok az olması ve anlaşılmaması, sosyal medyada yaygın olarak yayılan yüksek düzeyde komplo teorilerinin eşlik ettiği bir panik durumuna yol açması ve mutasyona uğramış virüsten daha hızlı çoğalan bu teorileri sınırlandırmanın mümkün olmasıdır.

Mutasyona uğramış virüsten daha hızlı çoğalan bu teorileri aşağıdaki noktalarda sınırlandırmak mümkündür:

• Birincisi: Bu virüs İngiltere Başbakanı'nın da belirttiği gibi kontrolden çıktı ve bu konudaki bilgiler eksik ve bekleyiş açık uçlu.

• İkincisi: Şimdiye kadar dünyadaki en etkili aşıyı icat eden Alman şirketi Pfizer, bu iddiaları doğrulayacak hiçbir kanıt olmadığını doğrulasa da, yeni aşıların vücut için yeterli bağışıklık oluşturmadığını doğrulayan teorilerin ortaya çıkması.

• Üçüncüsü: Bu, virüsün biyolojik laboratuvarlarda üretildiği ve diğer tüm virüsler gibi "doğal" olmadığı inancını pekiştiriyor; bu, bir yıl veya diğer durumlarda ömür boyu süren otomatik bağışıklıktan kaynaklanıyor. 

• Dördüncüsü: Küresel gizemli bir küresel gruba üye olmakla suçlanlar arasında bulunan Microsoft Corporation Başkanı Bill Gates, önceki Koronavirüsten farklı ve daha tehlikeli olabilecek yeni bir virüsle ilgili birkaç hafta önce uyardı. Komplo, bu gizli gruptaki üyeliği sayesinde önceden bilgi sahibi olmasıdır.

Beşincisi: Bu aşıların amacının her insanı kontrol etmek için deri altına elektronik bir çip yerleştirmek olduğu teorisi hala popüler ve yeni virüsün tespit edilmesinden sonra yayılması arttı.

Altıncı: Liverpool Üniversitesi'nde terapi profesörü olan Callum Semple, bir İngiliz gazetesine “yeni virüsün diğer tüm türlerin üzerine çıkacağını” söylediğinde resmi daha da kötüleştirdi. Bu bilimsel olarak önümüzdeki aylarda bir kargaşa ve belirsizlik durumu anlamına geliyor.  Yeni aşılar gerektirebilir.

İçinde yeni türün keşfedildiği ve yaygınlaştığı Londra valiliği ile virüsün antik türünün ilk aşamalarında kuluçka merkezi olan Çin'in Wuhan eyaleti arasında büyük bir benzerlik, hatta bir eşleşme var. İngiltere şu anda uluslararası olarak izole durumda ve uçuşların hepsi olmasa da çoğu durduruldu. Ona ve İngiltere'ye giden uçuşlar, kimsenin enfeksiyon korkusuyla yaklaşmak istemediği uyuz deveye benziyor.

***

Bu ülkede (Britanya) yaşayan bizler, bir belirsizlik ve çaresizlik hali içinde hükümetin vatandaşlarını rahatlatma konusundaki acizliğini ve mevcut panik durumunu takip ediyoruz. 

Dünya, Çin yöntemine güçlü bir dönüşle karşı karşıyadır; bu, Wuhan'daki Çinli yetkililer tarafından takip edilen sıkı kapatma ve ABD Başkanı Donald Trump ve diğer Batılı hükümetler tarafından alay konusu olmuştur.

Gizli tutulan ve bizden saklanan büyük bir sır var, yoksa bu küresel yarış neden küresel olarak yayılan belirsizliği ortadan kaldıran hiçbir cevap vermeden bu demir yollarla kapanıp tecrit ediliyor?

Cevabımız yok ve tek söyleyebileceğimiz, gizlenerek dua etmek. Meseleyi Yaradan'a emanet etmek ve de evlerde kalınması için öğüt vermek.  ... Ve en iyisini Tanrı bilir.

Kaynak: Raialyoum

Haber Ara