Dolar

32,5470

Euro

34,9451

Altın

2.448,83

Bist

9.716,77

Levanon: Erdoğan’ın gelişinden sonra Türkiye’nin imajı değişti

İsrail'in eski Kahire Büyükelçisi Levanon, “1974'e kadar Türkiye'nin yalnızca Kuzey Kıbrıs'ta askeri varlığı vardı ve Erdoğan'ın gelişinden bu yana imaj değişti ve dünyanın birçok yerindeki Türk varlığı da göz kamaştırıcı ve endişe verici hale geldi” dedi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-11-27 09:26:57

Levanon: Erdoğan’ın gelişinden sonra Türkiye’nin imajı değişti

İşgal devleti İsrail'de ‘Türkiye' korkusu had safhada. İsrail'in eski büyükelçisi Levanon, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Liderliğindeki Türkiye'nin bölgedeki faaliyetlerinin Tel Aviv'i ve Orta Doğu'daki her ülkeyi endişelendirdiğini söyledi .

Dün Maariv gazetesinde yayınlanan bir makalede, İsrail'in Kahire eski Büyükelçisi Yitzhak Levanon, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın “Türkiye'nin bölgesel bir süper güç olma hedefine ulaşmak için dünyanın her yerinde ahtapot silahlarını fırlatmayı bırakmadığını” söyledi.

Eski büyükelçi Levanon, “1974'e kadar Türkiye'nin yalnızca Kuzey Kıbrıs'ta askeri varlığı vardı ve Erdoğan'ın gelişinden bu yana imaj değişti ve dünyanın birçok yerindeki Türk varlığı da göz kamaştırıcı ve endişe verici hale geldi” dedi.

İsrail'in eski büyükelçisi Levanon, Türkiye'nin Irak, Suriye, Libya, Somali, Azerbaycan, Afganistan, Arnavutluk, Bosna ve Kosova ve Sudan'da askeri ve sivil varlığı bulunduğunu söyledi.

Büyükelçi Levanon, Beyrut'taki Türk işleri uzmanı Jana Jabbour'un, "Erdoğan'ın bölgesel hegemonya arzusunu gerçekleştirmek için Lübnan'da insani diplomasi kullanıyor, Türk TİKA ajansı, Türk Kızılhaçı ile birlikte onun için çalışıyor" dediğini hatırlattı.

Türkiye'nin Lübnan'ın kuzeyinde Trablus'a ve güneyde Sidon'a odaklandığına işaret eden Levanon, Erdoğan'ın aday gösterilen başbakan Hariri ile flörtlerini sıkılaştırdığını belirterek, Türkiye'nin yakında Sidon'da bir hastane inşa etmeyi bitireceğini kaydetti.

Türklerin bölgedeki faaliyetinin Tel Aviv'i ve Ortadoğu'daki her ülkeyi endişelendirdiğini belirten İsrail'in eski büyükelçisi Levanon, "Suudi Arabistan, İran ve Fransa'nın Erdoğan'ın Türk faaliyetlerinden memnun olmadığını" vurguladı.

 Kaynak: Maariv gazetesi

 

Haber Ara